– I oppveksten var det mye motor, det skulle være store amerikanske biler, og helst mye lyd. Så ble det elbil på meg, men jeg tror pappa er fornøyd med at han fikk èn av døtrene sine inn i bransjen sier hun.

Camilla Hansen Foto: Sandra Helsem

Direkte fra studier til lederstilling

Med en master i innovasjon, entreprenørskap og samfunn ved NTNU i Trondheim i sekken, flyttet Camilla til Ålesund i fjor sommer for å starte som Space manager, som de så fint kaller det, hos Nardo Bil Polestar i Ålesund.

– Bilinteressen har alltid vært der, men at man nå ikke må kunne motor, men IT, gjorde det enda mer interessant for meg sier Camilla.

Som kvinnelig leder i en bilforretning har hun møtt på færre fordommer enn hun var redd for da hun begynte. Det eneste har vært uskyldige kommentarer, som at jeg som kvinne nok er mest interessert i hvordan bilen ser ut, forteller hun mens hun ler.

Camilla Hansen Foto: Sandra Helsem

Nå ønsker hun at flere kvinner skal få øynene opp for bransjen

Bilutviklingen har vært veldig spennende å følge med på, nå er det mer elbil og mindre motor, terskelen for at kvinner skal interessere seg for bil har blitt mye lavere.

Nå jobber hun for mangfold i bransjen, og ønsker at kvinner skal søke seg dit.

– Det mange ikke tenker på er at man trenger ingeniører, markedsførere, IT-eksperter, ledere, ja egentlig alle roller man kan tenke seg.

– Bilassosiasjonen til de fleste er gutt, når man tenker på en mekaniker eller bilselger så tenker man på en mann. Jeg tror nok at selvtillitten til kvinner når det kommer til bil er litt hindret av dette, og at man derfor føler at man må prestere mer på grunn av at man er kvinne, enn at det er samfunnet som tenker det, sier hun.

Man trenger ikke lenger å kunne masse om motor, man trenger tek-kunnskaper, eller en app.

Camilla Hansen Foto: Sandra Helsem

«Vrom vrom» eller «pip pip»

Nå er det en pågående konkurranse i familien om å lære den oppvoksende generasjonen hva slags lyd en bil lager.

– Pappa prøver alt han kan å lære tantebarnet mitt at det er «vrom vrom», mens jeg står hardt på at det er «pip pip», avslutter hun.