KAR er navnet på det nyeste butikktilskuddet til Ålesund sentrum, og som det fremgår av navnet, blir dette en butikk for den mannlige delen av befolkningen.

Det er Kaja Fredriksen og Niklas Synnes som er drivkreftene bak den nye herrebutikken. De er i full gang med å forberede torsdagens åpning. Begge har lang erfaring med herreklær, både fra Ålesund og Oslo. Kaja har blant annet drevet en Follestad-butikk i hovedstaden og driver også La Belle - butikken for dameundertøy lenger oppe i Storgata.

Nå er de klare for å åpne KAR i krysset Storgata og Kipervikgata.

– Vi gleder oss. Det er både litt spennende og skummelt, men tilbakemeldingene så langt har vært veldig hyggelige. Vi falt veldig for lokalet og er overlykkelige over å få åpne i god tid før jul, sier Kaja Fredriksen.

KAR holder til i de gamle lokalene til Karisma, i krysset Storgata og Kipervikgata. Foto: Kristian Moe

Klassisk konsept

I den nye butikken vil man til å finne et godt utvalg av herreklær. Det blir et klassisk konsept med alt fra skjorter, gensere og bukser, til blazere, smoking og ytterjakker. Hovedsakelig fra skandinaviske og italienske merker.

– Vi kjører ganske klassisk og enkelte av merkene våre finner man ikke i Ålesund fra før. Vi håper det vil falle i smak, sier Niklas.

Når det kommer til målgruppe, er butikken hovedsakelig for menn fra 30 år og oppover.

– Det er det alderssegmentet vi har sett for oss. Men merkene treffer ganske bredt og det er ingen aldersgrense sånn sett, sier Niklas Synnes.