IDC har utvikla seg til å bli Norges største industridesignkonferanse og samlerdesignere, studenter, bedriftsledere, ingeniører, markedsførere, kommunikasjonsbyråer og entreprenører. Noen av spørsmålene som står på dagsorden i år, er: Hvordan former AI måten vi designer verden rundt oss på? Hvordan ble en grafisk designer fra Ålesund klokkedesigner for Haaland og internasjonale militære spesialstyrker? Hva kjennetegner de som lykkes med produktutvikling? Og hvorfor er det så viktig å kjenne identiteten sin?

Om mangfold i teknologibransjen

Tech-gründeren Isabelle Ringnes blir en av årets foredragsholdere. I en pressemelding beskrives hun som en sterk profil i Norges teknologiverden og er spesielt kjent for sitt engasjement for mangfold og likestilling. I 2018 etablerte hun Equality Check, et teknologiprodukt som skal mangfold i næringslivet gjennom data. Gjennom Tenk, som hun grunnla i 2015, inspirerer hun kvinner til å utforske teknologibransjen. På IDC skal Isabelle ta for seg hvorfor mangfold i utviklingsprosesser et uunnværlig skritt mot en mer inkluderende fremtid.

Andre foredragsholdere

Kommunikasjonsdirektør Kristin Fjeld fra Polestar kommer for å snakke om hvordan dette bilmerket skal nå sitt hårete mål om å levere en helt utslippsfri bil innen 2030. Fjeld har tidligere jobba i selskaper som Microsoft, Adidas Group og H&M.

Torkild Skjong fra Vard Design og Tormod Linnerud fra Hurtigruten skal fortelle om hvordan fram mot den første utslippsfrie Hurtigrute-seilinga, som også er planlagt til 2030.

Richard Seale fra Seale Design LTD skal ta for seg AI-revolusjonen og se på hvordan den vil forandre måten vi designer verden rundt oss. Hvordan kan vi bruke AI for å oppnå positive endringer som økt bærekraft og effektivitet? Og hvordan vil det påvirke den menneskelige kreativiteten?

Martine Aakre kommer fra Aalesund Protectiv Wear skal fortelle om hvordan de bygger merkevareidentitet rundt Blæst, som har hatt svært rask vekst.

Anders Drage fra Micromilspec har slått seg opp som klokkedesigner for Erling Braut Haaland og internasjonale militære spesialstyrker, og dette kommer han for å fortelle om.

Over Pryde Pettersen fra Inventas, Norges største produktutviklingsbyrå, skal snakke om hva som kjennetegner de som lykkes.

Konferansier blir Nina Volstad, som er oppvokst i Ålesund og har studert design og entreprenørskap i Trondheim, Barcelona og Silicon Valley. Siden har hun tilbrakt over 15 år i Oslos designmiljø, og i dag er hun produktsjef i Carrot, en norsk startup som jobber med å knytte data til avfall.