18. mai, midt under familieselskapet på bursdagen til Mathias, fikk pappa Knut Mathias Myklebust en telefon fra Christine Eidset, som lurte på om Mathias var interessert i å spille en statistrolle i den norske storfilmen. En av forutsetningene for å delta var at de måtte møte opp ved Eikesdalsvatnet neste morgen. Ettersom telefonen kom på ettermiddagen, var ikke betenkningstida veldig lang, men etter litt var avgjørelsen tatt.

– Mathias var kjempeinteressert i å være med. Vi sendte bilder av Mathias og ringte tilbake for å gi beskjed om at vi ville stille opp. Vi visste ikke hva det gikk i, men neste morgen sto vi opp klokka 05:00 og var fremme noen timer senere, ler Knut Mathias Myklebust.

Foto: Privat

Stor opplevelse

Etter at Mathias og Knut Mathias hadde ankommet Eikesdalsvatnet, fikk de en nærmere innføring i rollen Mathias skulle spille. Han hadde fått tildelt en statistrolle på ei ferge som dekksgutt. Etter rolleavklaringen var alt duket for kostymeskift og sminking, samt treff av medstatister og skuespillere.

– Det var en stor opplevelse, men også litt spesielt. Mathias har Downs syndrom, så å ta med en person med utviklingshemming er kanskje ikke det første man tenker på. Men det var utrolig kult å få oppleve noe slikt, og veldig fint at de inkluderte Mathias, som er fra en undergruppe i samfunnet. Det er veldig viktig at de også får være med på slike opplevelser, sier Myklebust.

Foto: Privat

Midt i blinken

Det ble to innholdsrike innspillingsdager ved Eikesdalsvatnet for Mathias. Noen av scenene som ble spilt inn, inneholdt bomber, granater og smell. Det passet Mathias perfekt ifølge pappa Knut Mathias.

– Mathias er glad i fyrverkeri og smell, og er veldig vant med det. Derfor synes han det var ekstra spennende med scenene der det smalt litt. Sånn sett var det midt i blinken for ham, smiler han.

Foto: Privat

Kjendisstatus

Både Mathias og pappa Knut Mathias ble invitert til premieren på Gulltransporten. Iført gulldress, fikk Mathias se seg selv i filmen på premieren. Og det synes han selvfølgelig var kult.

– Det var veldig gøy å få være med og kjempekult å se seg selv i en film. Det er artig å bli kjendis, ler Mathias.

Til slutt kommer han også med en oppfordring til alle som skulle være så heldige å treffe han på gata:

– Dere må bare komme og spørre om autografer, sier Mathias Myklebust humoristisk.

Foto: Privat