Røssevollsvatnet ligger på 293 meter over havet, på sørsiden av Emblemsfjellet og det er fin grusvei opp Eikenossætra. På veien opp begynte det å mørkne og vi møtte på veldig mange fornøyde barn og voksne som var ferdig med skøyter for dagen. Det har helt tydelig vært mange som har nytt solen med skøyter på Røssevollsvatnet denne fine lørdagen.

Jentene tok en pause fra skøytingen. Fra venstre: Silja Åkre, Aurora Aasen og Erle Rotnes Søbstad. Foto: Anne S. B. Trandal

Niste er lurt i kulden

Noen synes det er mer spennende å være her i mørket hvor stjernehimmelen skinner klart og fint. Men de har også med seg hodelykt tilfelle det blir litt for mørkt.

– Det er gøy å endelig kunne stå på skøyter igjen og ekstra fint og spennende å være her i mørke, sier vennegjengen Silja Åkre, Aurora Aasen og Erle Rotnes Søbstad.

De er 12 år og hadde tatt turen opp til Røssevollvatnet lørdag ettermiddag sammen med mor til Silja. De hadde også med seg niste og koste seg med kakao og boller når det var tid for en pause. Hunden til Silja heter Nelly og hun synes det var kjempestas å få springe på isen og hadde også fått på seg vinterkappe.

Hunden Nelly på åtte måneder koste seg på isen med matmor. Foto: Anne S. B. Trandal
Jentene koste seg også med kakao og matpakke innimellom skøyteturene. Foto: Anne S. B. Trandal

Ungdommen er også med

En gjeng med ungdommer koste seg med musikk på isen.

– Dette er tredje dagen på rad jeg er her oppe og det er veldig kjekt, sier Live Åkre.

Hun og tre av vennene har vært her i noen timer nå og forteller at det har vært veldig mange familier denne lørdagen.

– Det har vært alt fra små barn som sikkert er på sin første skøytetur til godt voksne som også ser ut som det er første gang de står på skøyter, sier Live Åkre, Leah Sture Huru, Ingrid Slinning og Oline Trandal med et smil og legger til at det er også veldig mange som er ekstremt flinke på skøyter.

Jentene har med seg en liten høyttaler som de spiller musikk fra. De har det veldig gøy med å lage forskjellige danser.

– Det blir jo litt annerledes å lage dans med skøyter, men veldig gøy, avslutter de.

Send oss gjerne bilder

Har du stått på skøyter i det siste? Send oss gjerne bilder her.

Ta gjerne med hvor bildet er tatt og hvem som er på bildet.

Jentene på 15 år fra Emblem og Flisnes. Fra venstre Live Åkre, Leah Sture Huru, Ingrid Slinning og Oline Trandal. Foto: Anne S. B. Trandal
Ungdommen koste seg på isen på Røssevollvatnet lørdag ettermiddag. Foto: Anne S. B. Trandal
Kveldstur med skøyte i stjerneskinn. Foto: Anne S. B. Trandal

Trygg is

Siste tiden har vi hatt kaldt og fint vær i Ålesund og isen her oppe har vært trygg en stund, men ifølge værmeldingen framover skal det bli mildere i været og det er veldig viktig å sjekke om isen er trygg før man går ut på den.

Redningsselskapet skriver følgende om tykkelse på isen:

Det viktigste du sjekker er isens tykkelse før du begir deg utpå. Kontroller selv eller spør noen som nylig har kontrollert. Er du uerfaren anbefales det en tykkelse med god margin. Ved kuldegrader anbefaler vi at isen bør være 10 cm tykk før du begir deg utpå. Er det mildvær bør isen være opp mot 15 cm. Husk at isen er ulik i tykkelse og kvalitet fra en plass til en annen. Erfarne skøytegåere kan gå på is ned til 4-5 cm tykkelse. Selv om noen er ute på isen, betyr det ikke alltid at det er trygt for deg og ditt nivå.