Rullatorløpet ble til for ti år siden etter intitiativ fra folkehelsekoordinatoren og kreftkoordinator Tanja Yvonne Alme.

– Fysisk aktivitet er forebyggende og gir god helse og livskvalitet. Bare det å være ute i frisk luft og få bevega seg litt, betyr mye, og dette var bakgrunnen for at vi starta Rullatorløpet, sier Alme.

To blide og elegante damer med solbriller og rullator vinker til barna som heia langs løypa. Foto: Sula kommune

Løpet starter på 1000-årsplassen ved Sulatunet og går rundt bygget; lengden er anslagsvis et par hundre meter. Deltakerne er både beboere på Sulatunet, brukere på dagsenteret og Erindringssenteret (for demente) og andre innbyggere i Sula som bruker rullator eller rullestol – pluss noen som kommer seg fram uten slike hjelpemidler.

Det vanker heder, ære og diplom til den som kommer først i mål, men det viktigste er selvsagt å ha det gøy, så det er også premie til den mest kreativt pynta rullatoren og rullestolen.

Full rulle! Foto: Sula kommune

– Det er alltid noen som er ekstra ivrige på å komme først, og ett år hadde vi tilløp til litt knall og fall i startsona. En av de ivrigste deltakerne gikk over ende, men kom seg på beina igjen og vant løpet! forteller Tanja Yvonne lattermildt.

Barna fra Vasset barnehage har vært med i heiagjengen hvert eneste år. Foto: Vasset barnehage

Nytt av året var at både motivet på diplomene og de to ulike klistremerkene som ble brukt på medaljene, var tegna av barnehagebarn i kommunen. Hvert år kommer det barnehagebarn for å heie, og i år var det rundt 100 entusiastiske barn langs løypa. Vasset barnehage er en av dem som har vært med som heiagjeng i alle år:

– Barna har det kjempegøy! De heier som om det skulle vært OL!

Aleksander, Eddie og Philip syntes det var gøy å heie på «gamle folk som kjemper i fart med rullestoler»! Og etterpå fikk de is! Foto: Vasset barnehage

Tre av guttene i Vasset barnehage, Aleksander, Eddie og Philip, forteller at Rullatorløp er: «Gamle folk som kjemper i fart med rullestoler». Videre har guttene følgende å fortelle fra løpet:

– Vi hadde flagg og vifta med dem for å heie på de gamle. Vi heia på de som var fremst og på alle de andre. Det var veldig kjekt å være heiagjeng på Rullatorløpet! Og vi fikk til og med is!

Ellinor Andersen passerer målstreken og vinner årets Rullatorløp. Foto: Sula kommune
Den glade vinneren, Ellinor Andersen, sammen med lederen i helse- og sosialutvalget, Trygve Holm. Holm har i alle år hatt en aktiv rolle i organiseringa av Rullatorløpet. Foto: Sula kommune
Trygve Holm (t.v.) og ordfører Jim Arve Røssvoll deler ut medaljer og diplomer. Røssvoll har vært med i alle sine åtte år som ordfører. Foto: Sula kommune
Trengsel i startområdet. Foto: Sula kommune
Ordføreren i blid passiar med noen av deltakerne. Foto: Sula kommune
Rullatorløpet går i idylliske omgivelser rundt Sulatunet. Foto: Sula kommune