I løpet av desember har elevene ved Åse skole og Lerstad skole samlet og pakket inn gaver. Disse gavene skal gis videre til ukrainske krigsflyktninger og barn i Ukraina som trenger det som en følge av krigen i Ukraina. Det er Lions Club Ålesund/Borgund som står bak aksjonen, men barneskolene på Åse og Lerstad har lagt til rette for at elevene skal få delta på aksjonen og hjelpe til.

Elever ved Åse skole og gaver de har samlet inn. Foto: Kristian Moe

Ved Åse skole har elevene samlet inn 311 gaver som skal sendes videre til andre barn i nød.

– Det er helt fantastisk. Jeg synes det er helt rørende å se hvor mye de engasjerer seg for andre barn. Elevene har gjort alt selv og man kan se gleden de har av å gi, sier president i Lions Club Ålesund/Borgund, Jan Roger Paulsen.

Elevene selv synes også at Barn hjelper barn-aksjonen er viktig og gøy å være med på.

– Det har vært veldig kjekt. Det er også fint at vi kan gi gaver til folk i Ukraina som ikke har så mye, sier nestleder i elevrådet ved Åse skole, Liam Olliver Eggehorn.

Nestleder i elevrådet ved Åse skole, Liam Olliver Eggehorn. Foto: Kristian Moe

Også elevene ved Lerstad skole har gjort en formidabel innsats for å bidra til Barn hjelper barn-aksjonen. Der har de fylt opp 20 sekker med gaver, noe som tilsvarer omtrent 200 gaver totalt.

– Vi har jobbet hardt med å samle inn gaver, og husket på å påminne alle til å ta med seg gaver hver dag. Vi synes det var veldig viktig å bidra til aksjonen, og det har vært gøy, smiler nestleder i elevrådet ved Lerstad skole, Mathea Tjervåg Fredriksen.

Nestleder i elevrådet ved Lerstad skole, Mathea Tjervåg Fredriksen, og elevrådsleder Olai Rossvatn Svoren. Foto: Kristian Moe