Den marine klyngen NCE Blue Legasea skriver i en pressemelding at de har ansatt Silje Bjørke som ny prosjektleder, på grunn av hennes relevante og mangfoldige bakgrunn.

– Silje har relevant bakgrunn fra marin næring, er språkmektig og har erfaring som vi er sikre på vil bli nyttig både for NCE Blue Legasea og for resten av organisasjonen i ÅKP. Stillingen hun går inn i har fått navnet prosjektutvikler av en grunn. Vi tror Silje vil bidra til å utvikle nye tilbud som vil treffe medlemsmassen vår godt, sier Uksnøy.

Bjørke er utdannet fiskerikandidatstudiet ved Universitetet i Tromsø, og har en master i internasjonal markedsføring. Hun har tidligere jobbet som eksportkoordinator hos Firmenich Bjørge Biomarin AS, selger hos Offshore and Trawl AS og Sales Manager hos Polyform AS. Bjørke har også praktisk-pedagogisk utdanning fra Høgskulen i Volda og har de siste årene vært lektor med tillegg hos Akademiet videregående skole i Ålesund.

– Jeg liker NCE Blue Legasea sitt arbeid med å styrke medlemsbedriftenes posisjon i markedet. I tillegg tillater det overordnede fokuset på bærekraft og sirkularitet meg sterkt. Jeg har stor tro på at samarbeid og felles kompetanseheving innad i næringen er en vinn-vinn-situasjon for både bedriftene, miljøet og fremtidige arbeidsplasser. Jeg ser på det som svært inspirerende og motiverende å få lov til å jobbe med dette, sier Bjørke.

Hun starter i jobben 1. juni.