– Vi har lenge lekt med tanken om å lage en golfsimulator i Ålesund sentrum. Men da vi begynte å se litt mer seriøst på det, gikk det plutselig veldig fort, forteller Joachim Nelvik.

– Da vi fant dette lokalet og skjønte at det faktisk var mulig å gjennomføre her, ble det ei uke med veldig høy aktivitet, fastslår Eivind Erstad.

Beliggenhet, takhøyde og nok boltreplass var viktig for kompisgjengen i valget av lokale. Vi møter tre av dem i lokalet i Rådstugata 5, i de tidligere lokalene til Blåkors, midt i Ålesund sentrum. Det er kun få dager siden de overtok, og de er gira på å komme i gang med renoveringen. For de har store planer for lokalet og det er mye som skal gjøres.

Birdie Lounge skal holde til i Rådstugata 5, midt i Ålesund sentrum. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Navnet

For de som ikke er bevandret i golfsporten, er Birdie et uttrykk for å slå ballen i hullet ett slag under hullets par. For eksempel ved å bruke to slag på et par 3-hull.

– Fra det øyeblikket Eivind kom opp men dette navnet, var det unison enighet om at det var det vi skulle hete, forteller Joachim.

I lokalene i kjelleren skal det være mulig å leie til større lag. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Har spilt mye golf

Kompisgjengen har spilt mye golf sammen, både på bane og i simulator. Men de har lenge savnet et tilgjengelig tilbud for golf i Ålesund sentrum.

– I vanlig golf kreves det jo store områder for å kunne holde på, men det gjør det ikke i en simulator. Her kan man gå en hel bane uten å måtte forflytte seg noe særlig, og man kan holde på hele året - uavhengig av værforholdene ute, forteller de.

Slik ser lokalet ut inne i dag. Her skal de renovere å sette opp golfsimulatorene. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Tilgjengelig aktivitetstilbud

– Konseptet vårt er at vi skal holde til i bysentrum og skape et tilbud for aktivitet her. Man skal kunne booke tid for leie av simulator, og man kan leie eller ha med eget utstyr. Vi tenker dette som et aktivitetstilbud som passer for både enkeltpersoner, par, kompis- eller venninnegjenger, eller for de som ønsker å ha en aktivitet på jobben, sier Eivind.

Birdie lounge vil være tilgjengelig syv dager i uka, hele året gjennom.

– Tanken er at man skal kunne booke tid for en, eller begge simulatorene, eventuelt kan man booke hele lokalet til arrangement eller lignende. Vi vil også lage til lokalene i kjelleren så det blir mulighet for bedrifter eller grupper å leie det i tillegg. Så kan man samles mellom golfslagene, forklarer Joachim.

– Vi er veldig fornøyd med plasseringen og vi ligger i perfekt avstand til Aksla parkering, sier Joachim. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Spente på mottagelsen

Gutta synes det er gøy å skape noe nytt sammen, men er selvsagt spente på hvordan det nye tilbudet vil bli mottatt.

– Vi både tror og håper at dette vil bli populært. Vi må bare treffe på hoppkanten og gjøre det så attraktivt at også de som egentlig ikke har spilt golf før tenker at dette kan være gøy å prøve, sier Erlend Rødal.

Det er allerede gjort avtale om levering av Trackman golfsimulatorer, og disse blir levert når lokalet er klart.

– Dette er nok den beste og mest realistiske golfsimulatoren på markedet. På denne kan du velge hvilken golfbane du vil spille på, rundt omkring i hele verden - til og med i Norge. Det betyr at du på en regnværsdag i Ålesund kan velge å «ta deg en tur til California», for å spille golf forklarer, Eivind.

De planlegger for både konkurranser, events, åpne dager for de som ønsker å prøve, og sysler også med tanken på å arrangere nybegynnerkurs for dem som ønsker å lære å spille golf.

Andre enden av lokalet. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Åpning

Men før den tid er det mye som skal gjøres. De har nemlig store ambisjoner for alt som skal gjøres med lokalet.

– Det var akkurat det da! Vi er jo egentlig allerede fem busy karer som har full jobb fra før, og planlegger å gjøre det meste selv. Men vi har nok innsett at vi sikkert må ha hjelp av enkelte fag på noen områder, fastslår Eivind.

Og det er nok Eivind som har mest kunnskap på de tingene, siden han jobber som bygningsmessig leder og rådgiver i Momentium.

– Vi er ikke bundet av noe tidskrav, men har satt oss en dato for når vi absolutt seinest må åpne. Vi har likevel et litt hårete mål om å åpne allerede i løpet av sommeren, avslutter Joachim.

Slik det ser ut i dag. Her skal det blant annet legges nytt gulv, ny belysning og kjøkkenet skal bygges om. Foto: Anne Solveig Berge Trandal