– Vi er veldig stolte av det endelige resultatet, sier markedssjef i Herd, Marius Ødegaard.

Starta i fjor

Det var i fjor at det ble bestemt at klubben ønsket å gjøre sine verdier mer synlig og lage malerier knyttet til disse. Herd fikk økonomisk støtte fra Stiftelsen Kjell Holm og hjelp fra Utenforboksen.com til å gjennomføre arbeidet. I løpet av fjoråret var maleriene med «respekt» og «inkluderende» på plass inne i idrettshallen, og tegningene for klubbens siste verdi, «utvikling», var lagt frem.

– Poenget er at klubbens verdier skal implementeres slik at alle er klar over dem. Når disse er synlige hele tida får man en påminnelse hver dag, og det blir lettere å få det inn i ryggmargen hos alle, forklarer Ødegaard.

«Utvikling» er malt på siden av klubbhuset, mens maleriene med «respekt» og «inkluderende» kan sees inne i idrettshallen. Foto: Sportsklubben Herd

Respekt, inkluderende og utvikling

Ødegaard forteller videre at verdiene ble bestemt av en sammensatt gruppe, som etter en elimineringsprosess satt igjen med tre verdier de mente var passende for klubbens sportsplan.

– Vi valgte «utvikling» fordi vi ønsker å utvikle fotballspillere, men kanskje først og fremst utvikle mennesker, holdninger og slike ting. «Respekt» ble valgt fordi man skal vise respekt for hverandre og alle rundt seg, mens «inkluderende» handler om at alle skal få være med uansett. Disse tre ordene var veldig beskrivende for det vi driver med, sier han.

Livsløp

Maleriene med «respekt» og «inkluderende» ble altså plassert inne i idrettshallen. «Utvikling» ble malt ute på siden av klubbhuset, og arbeidet med det ble derfor væravhengig. Dermed har det tatt litt lenger tid, men prosjektet ble ferdigstilt i begynnelsen av september, og skal illustrere livsløpet man går i Herd.

Maleriet skal illustrere livsløpet man går i Herd. Foto: Sportsklubben Herd

– Det handler åpenbart om utvikling, og skal derfor vise veien man går i klubben: fra man er 6 år og begynner på sitt første lag, til gutte- og jentelaget, videre til juniorlaget og helt til slutt A-laget. Det var mange som stoppa opp for å se på under arbeidet og det er mange som kikker nå også. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger og er strålende fornøyd med resultatet, avslutter Marius Ødegaard.