Natt til torsdag sist uke tok flammene de seks-sju meterne som allerede var bygget av årets Slinningsbål, pluss resten av de til sammen 2500 pallene som var samla inn til årets bål. Synderen var et lite bål ved siden av, som hadde blussa opp og spredt seg etter at alle hadde gått.

Etter brannuhellet, har bålgjengen fått mye sympati og støtte, og ikke minst har det strømma på både med europaller og penger på Spleisen som ble oppretta. Mandag kveld, bare fire dager etter brannen, hadde de allerede fått inn over tusen paller, og bålet var bygget opp til en høyde på over tre meter.

– Dette kommer til å gå bra! Som vanlig står vi på hver dag til det blir mørkt, og vi jobber i det samme, effektive tempoet som vi pleier. Heldigvis var vi litt tidlig ute i år, så bålet komme til å bli like stort som vi hadde planlagt, opplyser den ene av de to bålsjefene, Viktor Sunde (21).

På Spleisen som ble oppretta, er målet å få inn 200 000 kroner. Mandags ettermiddag var de allerede over halvveis. Pengene kommer godt med og vil delvis bli brukt til å erstatte litt sikringsutstyr som de mista i brannen og delvis til mat og anna som de trenger.

Paller lastes om bord på flåten som brukes til å frakte både folk og gods fram og tilbake til bålholmen. Foto: Kenneth Kamp
Slinningsbålet reiser seg igjen. Foto: Kenneth Kamp