– Hver 1. mai samles syklister ved Emblem klubbhus for å være med. Ruten fører deltakerne fra Emblem klubbhus til Magerholm, hvor man snur og sykler tilbake til Flisnes skole, der det er saftstasjon. For de yngste deltakerne er det en kortere løype til enden av gamleveien på Magerholm og tilbake, slik at alle kan oppleve følelsen av mestring, sier May-Britt Nakken Leder av Trimgruppen.

Det er ikke bare konkurransen som trekker folk til sykkeltrimmen; det sosiale aspektet er like viktig. Klubbhuset er et knutepunkt for hygge og samvær, med kiosk og konkurranser.

Ny medalje for hvert år

Alle deltakere blir belønnet med en medalje, og for hvert år man deltar, får man en ny medalje.

– Været har sjelden vært til hinder for deltakelsen i sykkeltrimmen, og selv i regn og sludd har folk fra nær og fjern funnet veien til Emblem for å delta. Men i år, håper vi på strålende solskinn og blå himmel for å feire jubileet på best mulig måte, sier May-Britt.

– En spesiell hyllest går til de deltakerne som har vært med og syklet i over 25 år, et imponerende bidrag til trimgruppen. Med støtte fra Sparebanken Møre har sykkeltrimmen fått et oppdatert kart, noe som gjør det enda enklere for nye og gamle deltakere å finne frem til arrangementet og ruten, forteller hun.