Det er Valaker Bakeri & Konditori som står bak Braud Håndverkbakeri, og bakeriet på Valderøya er samme konseptet som de allerede har på Digerneset.

Sporstøl Arkitekter har laget skissene til nybygget på oppdrag fra Retail Giske, som eies av Digerneset Næringspark, hvor Wenaas eftf. eier 47,5 prosent.

Planen var at vi skulle overta lokalene der Rema 1000 drev søndagsbutikk, men på ei synfaring sammen med Wenaas der ute, tok det ene det andre, forteller Liv Valaker Røren.

Nå velger Retail Giske å endre hele fasaden i front, slik at Braud får en større butikk med utsalg og kafé i front.

– Vi bygger fasiliteter etter leietagernes ønsker, forteller Nils Eirik Wenaas.

– Vi tror at beliggenheten er riktig og håper at det er interesse og nok mennesker i området til at vi får til dette . Vi har en baker som tidligere har jobbet i Lom, og en kreativ kokk er allerede med på laget. I tillegg har alle naboene som driver næring på område gitt uttrykk for at vi blir et godt tilskudd, sier Liv Valaker Røren.

Bilde fra butikken på Digerneset. Foto: Braud Håndverksbakeri

– Vi gleder oss stort til å få åpne. Dette blir et håndverksbakeri som skal bake ferske bakervarer fra grunnen av - hver dag. I tillegg til bakeriet, som blir liggende bak salgsarealet, skal vi ha en spennende meny med gode salater, pizza, burgere, og selvsagt barista kaffe, forteller hun.

Fasaden slik den er i dag Foto: Sporstøl arkitekter

Høste 2020 etablerte Valaker Bakeri og Konditori AS datterselskapet Braud Digernes AS og åpnet det første bakeriet på Digerneset. De har i dag tre utsalg fordelt på Moa, Digernes og Vestnes.