Grunnen for tilbaketrekningen er at Ringnes har oppdaget tilfeller der flaskemunningen er skadet. Av totalt 11,8 millioner flasker julebrus og eplemost som er produsert i 2023, er selskapet kjent med 9 tilfeller av avvik. Tross det svært begrensede omfanget, velger Ringnes likevel å tilbakekalle produktene som leveres på aktuelle flaskene som et føre-var tiltak.

– Av hensyn til sikkerheten til våre forbrukere har vi ikke noe annet valg enn å tilbakekalle produktene som er tappet på denne flasketypen, sier kvalitetssjef i Ringnes, Anett Christensen.

Produktene dette gjelder er Dahls julebrus, Dahls julebrus Lett, Hamar & Lillehammer julebrus, Hamar & Lillehammer julebrus Lett, Mozell Eplemost og Tou Eplemost.

– Å måtte trekke tilbake glassflaskene er selvfølgelig veldig leit og noe vi beklager på det sterkeste. Men viktigere enn alt annet er sikkerheten til forbrukerne, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

Ringnes er i prosessen med å avdekke mulige årsaker til svakheten ved flaskene, og kommuniserer videre at folk som har kjøpt flaskene kan returnere uåpnede flasker til utsalgssted og få pengene tilbake. Og for de som fortsatt ønsker å drikke Dahls julebrus eller Hamar & Lillehammer julebrus, kan de kjøpes på boks eller plastflasker.