Mens julekaloriene renner av, bidrar du også til et godt formål: Hele startkontingenten fra årets Ålesund nyttårsmaraton går nemlig til Kirkens Nødhjelp og deres arbeid for å gi mat og reint vann til befolkningen i Palestina, Ukraina og Sudan, opplyser primus motor for Ålesund maraton, Jan Ketil Vinnes.

Ålesund nyttårsmaraton har start og mål på Moa, på gangvegen mellom kjøpsenteret og omsorgssenteret. Maratonløypa går gjennom Brusdalen til et vendepunkt litt forbi Reiakvam og tilbake igjen. De som springer full maraton tar to runder, mens halvmaratonløperne springer én gang. Løypa regnes som en av landets flateste og mest lettløpte.

I tillegg til de to maratondistansene, tilbys det også en 5-kilometerløype, både med og uten tidtaking.

– I år har vi faktisk en åtteåring som skal løpe 5-kilometeren! Siden så unge barn ikke har lov å drive med konkurranseidrett i Norge, så har vi valgt å ha et tilbud uten tidtaking, forteller Jan Ketil Vinnes.

Nytt av året er ellers at det blir fartsholder for dem som tenker at to timer er en fin tid å bruke på en halvmaraton. Favoritt på den halve maratondistansen blir trolig den tidligere fotballspilleren Kristoffer Tollås, som løp distansen på imponerende 1:14 tidligere i år.

Alle deltakerne får medalje, og etterpå blir det samling med kaffe og kake i kjelleren til Spjelkavik kirke. Arrangør for Ålesund nyttårsmaraton er nå Ålesund løpevenner.