Under investorkonferansen Børs og Bacalao ble de fem finalistene i Næringsteft presentert, og tilslutt var det gründerteamet til Oddvin Bjørge, som driver Bjørge Øre-nese-hals, som kunne heve Næringsteft-statuetten i været. Vinneren av Næringsteft mottar 1 million kroner fra Sparebanken Møre til videre utvikling av sin forretningsidé.

I løpet av sin karriere har Oddvin Bjørge møtt mange pasienter som sliter med å puste med nesen, ofte fordi nesevingene har en tendens til å dras inn ved innpust. Som en løsning på dette utviklet han nesebøylen Alary.

– Næringsteft har vært en skikkelig vitamininnsprøyting. Jeg har lært mye gjennom dyktige forelesere og mentorer, og det har vært givende å få være en del av et så positivt miljø hvor en møter så mange ulike typer mennesker, sier Bjørge.

Oddvin Bjørge og hans gründerteam vant Næringsteft.  Foto: Tone Molnes 2024 / Tone Molnes

Planene fremover

I teamet sitt har Oddvin med seg kollega og ØHN-spesialist Håvard Løseth, og Cecilie B. Dyb som har utdannelse innen økonomi og bedriftsledelse. Med økt offentlig interesse rundt nesepusting mener teamet at markedet er modent for ALARY, og satser derfor på å få lansert innen rimelig tid.

– Vi har så langt ikke funnet andre produkter på markedet med like uttalte egenskaper som Alary og vi har nå søkt patent på produktet vårt. I mellomtiden jobber vi med å foredle og optimalisere prototypen vår, deler Oddvin.

De fire andre gründerteamene som var med helt inn i finalen får hver kr 250.000 som de kan bruke i sin videre utvikling.