Siden 2016 har norsk seilsport hatt sin egen seilsportliga, som er et seriesystem for seilforeningslag på linje med andre lagidretters serier i ulike divisjoner.

Inntil nå har seilsporten hatt to divisjoner med 15 lag i hver: eliteserien og 1.-divisjon. Men til helga introduserer en tredje divisjon: Ungdomsligaen - som er en serie for foreningslag for ungdommer mellom 14 og 20 år.

Premieren for Ungdomsligaen finner sted i Ålesund 3. og 4. september med 14 lag fra hele landet konkurrerende mot hverandre i den aller første serierunden.

– Det er veldig gledelig at vi nå kan starte en egen liga for ungdom for å styrke tilbudet innen seilsporten ytterligere, og det er veldig hyggelig at Ungdomsligaen har slått så godt an allerede nå under det første ligastevnet, sier generalsekretær i Norges Seilforbund, Per Christian Bordal.

Hjemmehåp

I seilasene bemannes båtene av fire seilere, men foreningslagene kan stille med inntil åtte seilere som kan bytte på å konkurrere. Premierestevnet vil foregå på Valderhaugfjorden og Ålesunds Seilforening stiller med to lag på hjemmebane, som de håper kan hevde seg.

– De består av gode seilere, men det er klart at lagene med liga-erfaring blir tøffe motstandere. Men vi har stor tro på våre to lag, sier Andreas S. Larsen i Ålesunds Seilforening.