Konseptet er enkelt: her kan du ta med deg arbeidet ditt og jobbe i åpent kontorfellesskap med andre bedrifter fra Sunnmøre og folk fra andre steder i landet. Hensikten med coworken er å vise det spennende arbeidslivet som er på Sunnmøre og samle personer fra ulike deler av arbeidslivet. Samtidig som vi jobber med egne oppgaver, kan vi møtes over kaffekoppen, i lunsjen og på afterwork og skaffe oss nye bekjentskaper, heter det videre.

Årets program

Det er lagt opp til et lett program slik vi blir kjent med hverandre og får drive nettverksbygging. I år legges det til to forskjellige sidesesjoner: Første dagen handler om rekruttering og arbeidsmarkedet i regionen, og andre dagen handler om ulike nettverksgrupper vi har på Sunnmøre. I tillegg har vi en sofaprat med ulike perspektiver om Ålesund som bo- og arbeidssted.

– Vi ønsker å fortelle litt om alt som regionen vår har å tilby, og det som gjør den til en veldig bra plass å leve, jobbe og trives. Vi har et spennende og variert næringsliv, med alt i fra mindre gründerbedrifter til store internasjonale selskap. Mulighetene for spennende og innholdsrike karrierer er mange, forteller Maria Remøy-Sjåstad i Sparebank 1 SMN.

Arrangementet passer for alle som trenger et sted å jobbe før juleferien. Eksempelvis studenter som skal hjem til jul, personer som er nysgjerrig på arbeidsmarkedet på Sunnmøre, og bedrifter som ønsker å vise fram bedriften og regionen.

Viktige samarbeidspartnere

– Vi er takknemlige for å ha med oss Sparebanken Møre og SpareBank 1 SMN som hovedsamarbeidspartnere, og Converto, twoday og Pir Cowork som samarbeidspartnere. Uten disse hadde vi ikke hatt mulighet til å gjennomføre dette arrangementet, fastslår Iselin Akslen, Malin Førde Leine og Tommy Sperre i Næringsforeningen.