Alle de tre damene har teaterbakgrunn og ønsket å starte ei bedrift der de kombinerer fritidsinteressen med jobb. Derfor startet de opp De Sorte Enker, som i første omgang fokuserer på mord og mysterier, selskapsleker og underholdning.

– Vi ville gjøre noe som er litt annerledes enn bare teater. Det er ingen som har et slikt konsept her i byen, så vi hadde veldig lyst å få dette til, sier Elisabeth Hessen.

Interaktivt og sosialt

Konseptet baserer seg på interaktivt rollespill, der det utspilles en historie med et mysterium som deltakerne må løse. Alle som melder seg på, er med å spille en rolle, og får utdelt en rollebeskrivelse i god tid på forhånd, med forslag til kostyme og oppførsel som passer til karakteren man skal spille. Deretter møtes alle rollefigurene for å spille ut handlingen og løse mysteriet.

– Det handler om å finne ut hva som har skjedd og hvem som er skyldig. Vi har også et opplegg der folk får utdelt leke-penger, slik at man kan kjøpe og selge informasjon og blackmaile andre. Og så er det slik at man kan vinne spillet på to måter: enten ved å være morderen og komme unna med det, eller ved at man finner ut hvem morderen er. Vi gir også premie til den som får tak i mest penger, så det er også et poeng, forklarer Hessen.

Fra det første mordmysteriet på Jervellhuset i slutten av november. Foto: Privat

Hun presiserer samtidig at det er valgfritt om man ønsker å gjøre mye ut av rollen sin og kle seg ut, eller om man bare ønsker å møte opp og prøve å løse mysteriet.

– Hver enkelt får selvfølgelig velge om de vil gjøre mye ut av rollen sin eller ikke. Men det er artig når folk går all-in og lever seg inn i rollen, ler Elisabeth Hessen.

Hun legger til at en kveld med mord og mysterier også er veldig sosialt.

– Det er helt fantastisk stemning og en veldig fin måte å bli kjent med andre folk på. Man begynner rett på og må mingle med folk man ikke kjenner. Vi har merket at deltakere har blitt kjent med hverandre underveis, og det er en kjempegøy bonus, forteller hun.

Populært

Foreløpig er De Sorte Enker i oppstartsfasen, men hadde i slutten av november sin første gjennomføring av et mordmysterium på Jervellhuset. Hessen innrømmer at de hadde tenkt ut mange ulike scenarioer for hva som kunne gått galt, men det viste seg at interessen blant folk var veldig stor.

– Alt gikk overraskende bra! Det ble utsolgt med en gang, og det var 41 stykker som møtte opp. Til å være første gang er vi stolte over måten det gikk på, smiler hun.

– I tillegg fikk vi positive og konstruktive tilbakemeldinger i ettertid, som vi tar med oss videre til neste gang, legger Hessen til.

Det var stor interesse for De Sorte Enkenes første mordmysterium. Foto: Privat

Store planer

Framover skal De Sorte Enker være på Fole Festlig i romjula, og deretter på ny på Jervellhuset både i januar og i februar. Januar-mysteriet er allerede utsolgt, og salget til februarmysteriet er godt i gang.

Hessen legger ikke skjul på at de har store planer fremover, men er klar på at de foreløpig fokuserer på mord og mysterier, som altså har vist seg å være svært populært.

– Vi har tenkt mye og langt, og er klare til å gape over mye i framtida. Vi tenker å ha tilbud til mindre grupper og kanskje finne alternativer måter å gjøre dette på. Etter hvert håper vi å utvide til andre typer underholdning, men har valgt å forholde oss til mord og mysterier i starten for å se om det vekker interesse. Det har det vist seg at det gjør, og det er vi veldig glade for, avslutter Elisabeth Hessen.