Top Sand-dekket er i utgangspunktet et kunstgrusteppe som er mettet med en syntetisk grus. Under teppet er det et lag drenerende asfalt, så alt av regnvann dreneres fort ned igjennom dekket. Derfor er banene spillbare umiddelbart etter et regnskyll.

– Denne typen banedekke gjør det mulig å spille tennis hele året, så lenge banene ikke er snødekt, forteller styreleder i Ålesund tennisklubb, Andres Thyri.

Beveren Bygge kastet glans over lørdagens arrangement. Foto: AaTK

Ved hjelp av medlemmenes dugnadsinnsats, tippemidler, støtte fra Holm-stiftelsen samt lånefinansiering har det vært mulig å realisere denne banefornyelsen. Med håp om en lang utesesong er det også under etablering banebelysning.

– Vi anser dette som en så stor kapasitetsøkning av spilletid at det nå vil være mulig for langt flere å spille tennis regelmessig. Vi håper mange nå ser muligheten til å begynne med tennis, da vi har god kapasitet på gruppetrening for barn, ungdom og voksne, sier Thyri.

Ålesund tennisklubb har ca. 270 medlemmer og en fulltidsengasjert trener, samt flere hjelpetrenere i mindre engasjement. Til tross for breddesatsing har klubben hatt spillere som har hevdet seg i norgestoppen på juniornivå de seneste årene.

Det varmet nok litt ekstra med pølser på grillen i nordavinden lørdag. Grillkokker for anledningen Rolf Strømsheim og Ingvild Kragset. Foto: Aatk