I likhet med forrige kamp mot Øvrevoll Hosle, var det AaFK Fortuna som åpnet klart best. Etter småjevne åpningsminutter tok gjestene fullstendig over kampen, og etablerte et vedvarende press mot hjemmelagets mål.

Allerede etter seks minutter fikk Linn Huseby kampens første store sjanse, men midtbanespilleren klarte ikke å overliste Una Langkås. Få minutter etterpå var det Nora Harnes Håheim som fikk muligheten mot Øvrevoll Hosles målvakt, men nok en gang var det sisteskansen som kom seirende ut.

Det skulle imidlertid ikke ta altfor lang tid før AaFK Fortuna fikk et fortjent ledermål. Omtrent midtveis i første omgang slo Maria Herdel Pedersen inn fra høyre. Innlegget gikk forbi alt og alle, helt til Agata Drozdzik på motsatt side. Hun hadde bestemt seg og plasserte kontant inn 1–0.

Knappe ti minutter senere var målscorer Drozdzik involvert igjen. Hun plukket opp ballen til venstre og slapp den videre til Guro Hammer Røn, som slo lavt inn foran mål. Der inne ventet Maria Herdel Pedersen, som fikk lurt ballen mellom beina til keeper Langkås og sørget for 2–0.

Agata Drozdzik feirer etter 1–0-scoringen sin. Foto: Kristian Moe

Burde ledet mer

Sjansene fortsatte å komme for AaFK Fortuna, men verken Håheim eller Drozdzik fikk satt ballen i mål. I tillegg fikk Herdel Pedersen sjansen da hun prøvde å runde Langkås, men ble taklet av målvakten i siste liten, i en situasjon der AaFK Fortuna muligens ble snytt for straffe, men protestene falt for døve ører.

Dermed måtte tangotrøyene nøye seg med en 2–0 til pause, selv om de helt klart kunne og kanskje burde ledet med både 4 og 5 mål.

Maria Herdel Pedersen satte inn 2–0 med en avslutning mellom beina på keeper. Foto: Kristian Moe

3–0 og tverrliggertreff

Åpningen på andre omgang ble litt rotete, der AaFK Fortuna ikke hadde den samme roen med ballen som i den første. Det stoppet dem imidlertid ikke fra å øke ledelsen sin ytterligere. Etter 55 minutter vartet gjestene opp med en mønsterkontring. Nora Harnes Håheim ble spilt fri ute til høyre og løftet blikket. Med en presis pasning på tvers fant hun Guro Hammer Røn, som kontrollert plasserte inn 3–0.

Minuttet senere var AaFK Fortuna millimetere fra 4–0 ved Agata Drozdzik, men avslutningen smalt i tverrliggeren.

Litt spenning

Etter 3–0-målet til Hammer Røn, løftet Øvrevoll Hosle seg og fikk bygge opp en del angrep. Da timen var spilt kom hjemmelaget med et lite skremmeskudd fra distanse ved Emma Iversen, men Michaela Moran hang med på notene og fikk slått unna. Returen havnet hos en angrepsspiller, men det skuddet gikk i nettveggen.

Men Øvrevoll Hosle skulle likevel få en scoring like etterpå. Nok en gang prøvde Emma Iversen skuddfoten fra distanse, og denne gangen suste ballen i nettet bak Moran. Reduseringen var et faktum, og tente et lite håp om poeng hos vertene.

AaFK Fortuna fikk en perfekt start på sluttspillet. Foto: Kristian Moe

Sjanser til å punktere

Reduseringen gjorde at Øvrevoll Hosle kunne intensivere jakten på poeng, og vertene sendte enda flere spillere når de fikk sjansen til å etablere angrep. Det åpnet rom for AaFK Fortuna å kontre i, og drøye kvarteret før slutt ble Nora Harnes Håheim spilt alene gjennom med Langkås. Men i likhet med situasjonen før pause, var det ØHILs keeper som var sterkest og vartet opp med en fin benparade.

Selv om AaFK Fortuna misbrukte sjansen til å punktere oppgjøret, ble det ikke voldsom spenning det siste kvarteret. Bortelaget holdt godt unna og sto imot forsøkene til Øvrevoll Hosle.

På overtid fikk hjemmelaget en annullert scoring for offside, men det var aldri noen voldsom tvil om hvor seieren skulle havne.

AaFK Fortuna tar med seg tre poeng og sørget for en perfekt start på sluttspillet. I og med at Kolbotn tapte mot TIL 2020, er det nå fem poeng opp til direkte opprykk for AaFK Fortuna, som møter Kolbotn på hjemmebane i neste kamp.