Giske ungdomsskole har i over 20 år satt opp en musikal. I 2020 var det Grease, mens i 2021 ble det ikke musikal grunnet koronapandemien. I fjor hadde 10.-klassingene satt opp Løvenes Konge, og i år var det duket for Mamma Mia.

– Det er en kjent musikal som mange har sett og hørt før. Det er dans, sang og litt morsomheter, også kompletterer vi det med et kor og ei dansegruppe, forteller lærer Maria Hauge Blindheim.

Foto: Kristian Moe

Mange i sving

Årets forestilling er den største som har vært etter at ungdomsskolene i kommunen ble slått sammen. 150 elever og 12–13 lærere har vært i sving for å sette opp Mamma Mia. Elevene har fått ulike oppgaver og blitt delt inn i grupper som passer til jobben de skal gjøre under musikalen. Dette inkluderer en skuespillergruppe, et band, kor, dansegruppe, filmgruppe og en PR-gruppe. I tillegg har noen elever tatt på seg oppgaven med å rigge til lys og lyd, mens andre har ordnet med kulisser og kostymer.

– Det er et stort maskineri og mye arbeid. Men det har gått veldig bra fordi vi har så mange flinke elever, sier Blindheim.

I løpet av denne uka skal det være seks forestillinger: tre på dagen og tre åpne forestillinger på kvelden, fordelt på tirsdag, onsdag og torsdag.

Under er en bildeserie fra premieren tirsdag formiddag: