250 produkter har deltatt i årets utgave av Det Norske Måltid. Under torsdagens finale i Stavanger var det 39 finalister fordelt på 13 kategorier igjen. Blant disse var Lamella, som var en av tre finalister i kategorien Årets Bakst for sin vaffelkjeks.

– Det var sprøtt! Jeg var litt paff over at Lamella kom så langt i konkurransen. Jeg setter stor pris på at andre folk har lagt merke til Lamella, og mener at vi skiller oss ut, sier gründer av Lamella, Dirk Kiefer.

De øvrige finalistene i kategorien Årets Bakst var Sirkus Renaa Fabrikken fra Rogaland med sitt rugbrød og Bakke Gård fra Viken med Gårdsbakeriets groviser. Til slutt var det sistnevnte som stakk av med seieren, men selv om Lamella ikke gikk til topps, var Kiefer meget fornøyd med opplevelsen.

– Det var veldig stas å være der. Vi fikk smake på alle produktene som var i finalen, og det var spenning hele veien. Det var også trivelig å møte så mange flotte folk, som er så interessert og engasjert i det de driver med, forteller han.

NM neste

Neste uke venter mer reising og en ny konkurranse for Dirk Kiefer og Lamella. 16. og 17. februar skal Norges beste is og gelato kåres i UMAMI Arena på Lillestrøm. Der skal Lamella delta og konkurrere mot landets beste iskremmakere.

– Flere av de store iskremmakerne deltar. Det blir veldig gøy, sier Dirk Kiefer.