– Vi gleder oss! Vi håper på stor oppslutning, både hos publikum og blant utøverne. Alle er uansett hjertelig velkomne. Så er det ekstra spennende å få finalerundene, og vi kan love spennende dager med mye action, sier leder i Skodje Trialklubb, Lars Erik Støle.

Trial er motorsportens svar på akrobatikk, der målet er å ikke sette foten i bakken mens man kjører gjennom seksjoner i naturen som steiner, fossefall, fjellkanter og andre hindringer. Sykkelen man kjører har ikke sete, så man må stå hele veien. Dersom man setter foten i bakken får man en prikk, og den utøveren med færrest prikker vinner.

Norgescupen i trial går over sju runder, og det konkurreres i seks offisielle og seks uoffisielle klasser. De yngste klassene er rekruttklassene, som er for 11 år, mens den eldste klassen, veteranklassen, er for 40 år og oppover. I de øvrige klassene kan man konkurrere fra man har fylt 13 år.

Hittil er det kjørt fem runder i Norgescupen. I klassen kvinner junior ligger Sigrid Eide Stavseng fra Valldal Trial klart best an, mens i juniorklassen for gutter ligger Patrick Bjørnland Larsen fra Skodje Trialklubb på 5.-plass og Gustav Wilhelmsen fra Volda/Ørsta Trial på 7.-plass. Utenom disse, stiller Skodje Trialklubb med mange utøvere i alle klassene, opplyser Støle.

– Vi håper og har et ønske om at våre egne skal oppnå gode plasseringer, spesielt nå som de er på hjemmebane, sier klubblederen.

Sigrid Eide Stavseng (16) fra Valldal Trial ligger foreløpig klart best an i klassen kvinner jr. Foto: Thomas Moltumyr

Fikk utmerkelse

Dette blir ikke første gangen at Norgescupen i trial kommer til Skodje. I fjor arrangerte klubben runde 5 og runde 6, noe de gjorde med glans. Arrangementet var såpass bra at klubben mottok «Gulløksa», som er en utmerkelse for beste nasjonale/statusarrangement i trial gjennom året.

– Det var helt fantastisk! Det var mange i arbeidsgruppa som ikke hadde vært med å arrangere et slikt arrangement før, men de fikk ordentlig lønn for strevet, så det var stor stas, smiler Lars Erik Støle.

Under Norgescup-rundene i fjor var det 80 førere til start på begge konkurransene. Støle håper på lignende påmelding til finalerundene i år, som går av stabelen 16. og 17. september.

– Påmeldingene renner på når det nærmer seg, så vi håper som sagt på mange på startstreken og stor oppslutning blant publikum, understreker han.