Sommerfesten ble startet i 2003 med et unikt konsept om at alle skal kunne delta, uansett størrelse på lommeboka. Konseptet om å bidra med det man kan, rydd i naturen og spleis med plast, har blitt holdt fast med siden starten. Det har gjort at barne- og familiefestivalen har blitt landets største spleisefestival.

– Vårt mål er at barna skal ha årets kjekkeste dag på Sommerfesten. Her er det aktiviteter som samler og inspirerer, fenger og engasjerer, sier Ante og Lars Giskeødegård i Momentium i en pressemelding.

Satser på gaming

Som vanlig blir det fullt av aktiviteter for barn og familier på Giske. Nytt av året er en mye større satsing på gaming, som ble prøvd ut i fjor med én gaming-stasjon med Kattekryp. I år blir det satt av et stort område og antall gaming-stasjoner økes fra en til sju.

– I fjor var gaming-stasjonen med Kattekryp utvilsomt det mest populære for mange av barna. I år utvider vi til sju stasjoner og setter av et stort område. Barna får spille sammen med, og mot, stjerner som Tonje Gilje, Johans, Noobwork, Jonas Lihaug, samt Kattekryp som kommer tilbake, opplyser Ante og Lars.

Musikk og aktiviteter

Utenom det utvidede gaming-området, kan årets sommerfest by på mange andre aktiviteter som fenger barn, unge og familier. På musikkfronten blir det konserter med Kamelen og Rasmus og verdens beste band, samt innspilling i Ocean Sound med Robert Post og BlimE!-dansen med Å Studio. Ellers står silent disco, vannsport, ansiktsmaling, tryllekunst, hesteridning, tegnekonkurranser, lykkehjul og mye mer på programmet.

– På Sommerfesten er alle velkommen, og alle som kommer er med å skape dette fellesskapet. For noen av barna som besøker oss er dette sommerens eneste kulturopplevelse. Å ha noe å snakke om når du kommer tilbake på skolen eller barnehagen letter mange små barnehjerter, sier Ante og Lars Giskeødegård.

– Sommerfesten er viktigere enn noen gang, avslutter de.