– Det føles enormt godt fordi vi har slitt med å få til noe her før. Da har vi vært langt under pari. Men selv om vi kommer unna på en arena vi har slitt, viser vi en helt annen attitude og holdning og klarer å snu det. Dette synes jeg var klart årsbeste. Vi er tidvis enormt gode, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

Før lørdagens oppgjør viste statistikken 0–0–3 for AaFK Fortuna mot Hønefoss på AKA Arena. 2–4-tap i en treningskamp, mens det endte 1–3 og 0–1 i de to bortekampene i seriespillet i fjor.

Mot spillets gang

I denne kampen mot Hønefoss åpnet AaFK Fortuna svært friskt og tok kontroll fra start, både i banespillet og i sjansestatistikken. Tangotrøyene hadde flere enorme muligheter etter gode innlegg langs bakken, men Karna Solskjær klarte ikke å få kontakt med ballen foran mål, og utrolig nok sto gjestene med null mål i målprotokollen.

Istedenfor en velfortjent ledelse til AaFK Fortuna, var det hjemmelaget Hønefoss som fikk hull på byllen. Silje Nyhagen kom seg løs fra et par forsvarsspillere før hun kontant banket vertene i føringen etter knappe halvtimen - mot spillets gang.

Dansk drømmescoring

AaFK Fortuna ga derimot ikke opp og intensiverte jakten på scoring. Like før pause skulle presset ende i tellende resultat. Maria Herdel Pedersen, som var aktiv gjennom hele omgangen, mottok ballen ute til venstre, dro seg innover i banen før hun curlet kula lekkert bort i det lengste krysset - omtrent en kopi av hennes første scoring i forrige kamp mot Øvrevoll Hosle.

En fortjent utligning for AaFK Fortuna drøye fem minutter før pause, og 1–1 sto seg halvveis.

Maria Herdel Pedersen scorte to nye mål mot Hønefoss og er nå lagets toppscorer. Foto: Kristian Moe

Overkjøring

Etter pause fortsatte AaFK Fortuna å kjøre på, og tok en velfortjent ledelse ti minutter ut i omgangen. Nok en gang var det Herdel Pedersen som sto for scoringen. Lynvingen ble sendt i bakrom, skar innover mot mål og bredsidet gjestene i ledelsen.

– Hun er nok blant divisjonens aller beste spillere. Hun har kombinasjonen med ekstrem fart og ferdigheter, og er fryktelig vanskelig å håndtere, skryter AaFK Fortuna-treneren av den danske kantspilleren.

Hønefoss prøvde desperat å utligne, men hadde ikke mye å komme med. Kvarteret før slutt fikk innbytter Hanna Bråten Gravem to muligheter til å øke ledelsen ytterliggere. Den første avslutningen ble blokkert, men på forsøk nummer to satt den i nettet for angrepsspilleren fra Sunndal.

Og om ikke kampen var avgjort på 3–1, ble den definitivt avgjort noen minutter senere. Agata Drozdzik fikk æren av å avslutte en perfekt ettermiddag for AaFK Fortuna. Den polske midtbanespilleren var sikker som banken og punkterte kampen.

– Hønefoss henger ikke med. Vi pulveriserer dem og maler dem i senk, avslutter Fagermo.