Det skjer etter en fryktelig start på 2023-sesongen med fem strake tap uten scoringer.

– Vi er takknemlige for den innsatsen Lars Arne Nilsen har gjort i Aalesunds Fotballklubb i tiden han har vært her. Han har skapt et grunnlag som vi er overbevist om vil gi gode resultater fremover. Det er mye uforløst potensiale i spillergruppen, og vi føler oss trygge på at vi vil løfte oss fra den tunge sesongstarten, skriver klubben i en uttalelse.

Klubben jobber nå med å få på plass en løsning på trenersiden.

Foto: Kristian Moe

Dette sier Klubbdirektøren om situasjonen

Søndagens kamp mot Sandefjord satte i gang et massivt trykk mot klubben, og i løpet av mandag formiddag fremstod det hele som ganske så kaotisk. Det roet seg imidlertid noe etter at styreleder, Gunnar Haagensen, senere på dagen gikk ut og slo fast at Lars Arne Nilsen skulle lede laget mot Molde og at man dro til rosenes by for å vinne.

– Det er klart at slikt er krevende og hektisk, men det har nok sett mer kaotisk ut fra utsiden enn det har vært på vår side av døra, sier Ronny Stokke.

Så kom tapet mot Molde, noe som satte i gang ytterligere spekulasjoner. Vår man på AaFK, Per Rich Hunstad, skrev etter kampen i går at «Vondt har blitt til verre». Og tirsdag morgen var det altså et faktum: Lars Arne Nilsens tid som trener i AaFK var over. Han ble informert om valget tirsdag morgen og spillere og ansatte ble orientert klokken 09.15.

– Realiteten er at vi står med null poeng og null scorede mål etter fem kamper, da ligger det nesten i fotballens natur at det må tas grep, fastslår Stokke.

Han ønsker ikke å si så mye mer på dette tidspunktet, enn at det nå jobbes med å få på plass en god og fremtidsrettet løsning som kan bidra til at klubben når de målsetninger som er satt for A-laget.

– Vi har ei målsetting om lande noe langsiktig så raskt som mulig. Det er en prosess som er veldig fersk, men vi har gode dialoger og håper å lande noe langsiktig i god tid før Haugesund-kampen, sa Stokke til smp.no, litt tidligere i dag.