Det var Tafjord som lurte på om Aksla vel kunne tenke seg å ta imot de åtte svære furutrærne – og det ville de gjerne.

– Vi var de eneste som takka ja til å ta imot alle sammen, så da fikk vi dem, forteller Arnstein Eide, som er leder for Aksla vel.

Han anslår at hver furustamme er rundt 15 meter lang og veier to-tre tonn. Nøyaktig hva foreninga skal gjøre med tømmerstokkene, har de ikke bestemt seg helt for enda, men spennende planer, det har de:

– Det jeg kan si, er at stokkene skal bli brukt til noe som kommer til å bli både gøy og matnyttig! Og de kommer i hvert fall ikke til å ende opp som ved, sier Eide lurt.

De solide tømmerstokkene skal bli til noe «gøy og matnyttig!» Foto: Aksla Vel

Flotte og nyttige gaver

I tillegg til furutrærne fra Tafjord, har velforeninga også fått både to nye motorsager av beste kvalitet, samt verneklær. Motorsagene fikk de fra Tafjord og Trollteam Fjellsikring, mens klærne er et bidrag fra Sandal Parkdrift. De to siste bedriftene er innleid av Tafjord for å ta ned de store trærne som trua åpninga til fjellhallen deres ved Borgundvegen og få sikra fjellet der.

– Dette er nærmest forbruksutstyr for oss, så det var vi veldig glade for å få. At til og med Trollteam, som holder til langt utenfor området vårt, stiller så velvillig opp med en flott gave til oss, er nesten til å få tårer i øynene av!

Denne nydelige benken i Vannspringdalen har Aksla vel satt opp nå i høst. Foto: Aksla Vel

Vannspringdal-stien

I tillegg til det stadig pågående skogryddearbeidet, har den flittige gjengen i Aksla vel lagt ned mye innsats i høst på å utbedre trappa og stien opp Vannspringdalen. Blant anna har de satt opp en vakker og særprega trebenk med takheller i ryggstøet.

– Vi har igjen en god del arbeid i Vannspringdalen, men det må vente til telen har gått ut av jorda. Vi skal blant anna lyssette en del, og vi skal få fram igjen den øverste delen av stien, opp mot Aksla-banen, der det er nesten helt gjengrodd. Det er murkant på begge sider, og vi skal sørge for at det kommer til å bli som et smykke når vi er ferdige, lover Arnstein Eide.

Denne benken langs Fjellstutrappene har de også satt opp denne høsten. Foto: Aksla Vel

Fjellstutrappene og Aksla stadion

Langs Fjellstutrappene har de også fått på plass en benk, og der skal de steinlegge området rundt benken når våren kommer. I tillegg skal de lage til noen murkanter som skal hindre grus og småstein fra å trille nedover. Tidligere i år gjennomførte de dessuten en litt annen type prosjekt, som de er veldig stolt av:

– I samarbeid med Borgund videregående skole fikk vi revet det gamle inngangspartiet ved Aksla stadion og satt opp et nytt. Det var vår jubileumsgave til stadion, som er 75 år i år, og vi synes det har blitt veldig fint, sier Aksla vel-leder Arnstein Eide.

De store furutrærne var i ferd med å bli en fare både for inngangspartiet til fjellhallen til Tafjord ved Borgundvegen og for bolighusa i området. Foto: Aksla Vel