Bilde fra den offisielle åpninga av av Hofseths visningssenter for havbruksnæringa på Atlanterhavsparken. Foto: Pressefoto: Hofseth

Den storstilte åpninga av visningssenteret fant sted torsdag kveld, da gjestene fikk de første smakebitene av hva senteret har å by på.

Roger Hofseth er svært fornøyd med åpningen av det nye visningssenteret, går det fram av ei pressemelding. Han forteller at de har jobba lenge for å realisere det.

– Vi har lenge ønska å få på plass et visningssenter i Ålesund, og i samarbeid med Atlanterhavsparken falt alle brikkene på plass. Hvis sjømatnæringa skal vokse i framtida – i tråd med de politiske ambisjonene – må folk ha et forhold til det vi driver med. Jeg synes det er gøy at vi kan bidra til slik kunnskapsformidling, sier Hofseth.

Roger Hofseth (i midten) var svært godt fornøyd med åpninga av visningssenteret. Foto: Pressefoto: Hofseth

Brenner for økt rekruttering

Aktørene bak senteret ønsker å sette søkelys på behovet for økt rekruttering til havbruksnæringen i årene fremover. De var derfor skoleelevene Mathias Martinussen Aure og Emil André Helstad fra naturbrukslinja ved Stranda videregående skole som stod for den offisielle åpningen av senteret, sammen med skolens rektor, Jon Hjortdal.

- I Hofseth lever vi av to uerstattelige ressurser: Den første er det rene og næringsrike vannet i Storfjorden. Det andre er dyktige fagfolk som lager verdens beste sjømat. I årene fremover må vi rekruttere flere til næringen. Mitt mål er at de klokeste hodene og de flinkeste hendene skal ønske seg en karriere innen havbruk. Det håper jeg at visningssenteret kan bidra til, sier Hofseth.

Selskapets engasjement for rekruttering er også bakgrunnen for at Hofseth har bidratt til å finansiere en egen havbrukslinje på Stranda videregående skole. Linja åpner denne høsten.

– Dette er et område hvor jeg personlig er sterkt engasjert. Det er fint å kunne dele interessen for fisk med nye generasjoner, sier Hofseth.

Skoleelevene Mathias Martinussen Aure og Emil André Helstad fra naturbrukslinja ved Stranda bideregående skole stod for den offisielle åpninga av senteret. Foto: Pressefoto: Hofseth

Ny ordning

Senteret i Atlanterhavsparken er det andre visningssenteret som åpner i Møre og Romsdal. Ordninga med visningstillatelser ble oppretta med mål om å øke kunnskapen om havbruksnæringa blant folk flest. Det er Fiskeridirektoratet som behandler søknader om å opprette visningssentre, og det stilles krav til pedagogisk tilnærming og utforming av prosjektet.

Selve senteret er utforma i samarbeid med selskapet SixSides, som er et kompetansemiljø innen formidling av historier.