Etter pause ble innsats og kvalitetsforskjell brutalt avslørt, verken offensivt eller defensivt var ting på plass. Noen spede forsøk på avslutninger mot Odd-målet må i all rettferdighet nevnes. Defensive prestasjoner nesten til å bli skremt av, mange flere tapte dueller enn vunnet. Og det er jo ikke bra nok.

0-3 kunne like gjerne vært 0-4 eller 0-6, i fotballens virkelighet betyr det utklassing og ydmykelse de lux. Attpåtil på hjemmebane, og da er det ikke langt unna å hevde at mørket senket seg over Color Line stadion denne kvelden.

Baklengsmål, og denne trioen viser tydelig hva de føler. Fra venstre David Fällman, Alexander Munksgaard og Kristoffer Barmen. Foto: Srdan Mudrinic.

Jeg vet like godt som alle andre at det fortsatt skal spilles mange kamper, og vi kan gjerne trøste oss med at mye kan skje. Men fakta er nådeløs, uten at det skjer noe spesielt på spillerfronten blir det nesten utopi å innbille seg at årets sesong ikke ender med et ekkelt mageplask. Altså nedrykk.

Derfor må jeg komme med følgende krav til styreleder Gunnar Haagensen og sportssjef Bjørn Erik Melland. – Nå er det rett og slett på tide å få ut fingeren. Flere av spillerne har i flere kamper vist at de ikke holder nivået som kreves, og blir det ikke hentet inn forsterkninger går det rett ad undas

Jeg er rimelig sikker på at de to nevnte klubblederne vet at overgangsvinduet åpner 1.august, da bør bestrebelsene være at et par angrepsspillere og gjerne en eller to forsvarspillere kommer på plass kort tid etter denne dato.

Jeg er fullstendig klar over at mye dreier seg om penger, men skal ikke visjon og tanker bak klubbens sportsplan bli gjort til skamme er det ingen bønn. Søndagens ydmykelse mot Odd var en helt klar indikasjon på at nå krever klubben det beste fra både styrerom og sine sportslige ledere.

Knallhard læring

Trener Christian Johnsen har fått en tøff start som eliteserietrener, etter to tapte kamper med til dels slurvete innsats og rare prestasjoner fra sine spillere har han virkelig fått kjenne på hva det egentlig betyr å være trener på høyeste nivå.

Om han har det som kreves gjenstår å se. Vyene har han, sikkert også drømmer, men det er ikke nok om han ikke skal lide samme skjebne som sin forgjenger. Fortsetter det med samme svake prestasjoner og ditto svake resultater er jeg redd for at det også kan skje fortere enn han aner. Greit nok at noe kvalitet mangler, men uansett må en viss fremgang forventes.

Jeg vil absolutt ikke proklamere at trenerskiftet var feil, det som skjedde måtte skje. Lars Arne Nilsen sin tid var over. Men om ikke det blir noe bedring må det være legitimt å spørre om Christian Johnsen er rett mann. Salige Nils Arne Eggen brukte følgende ord om endring. – Hvis noe skal endres må det være til det bedre. Hvis ikke er det ingen hensikt.

Kollapsen

Hva var det egentlig som var årsaken til at «lyset gikk» de siste 45 minuttene? Før minuttet var spilt stod det 0-1. En corner fra Odd-veteran Espen Ruud endte rett i nettet. AaFK hadde fylt opp med mange spillere foran eget mål, men til ingen nytte. At det går an å være så lite bestemt er ikke bare et godt spørsmål, men også en legal påstand om sløvhet i hodet til spillerne.

Her ser vi enda en tapt AaFK-duell. Denne gang er det Erlend Segberg som kommer til kort. Foto: Srdan Mudrinic.

Dermed var starten til et aldri så lite mareritt i gang. Jeg skal ikke påstå at AaFK ble rundspilt, men sannelig var det ikke langt unna. Kun sporadisk fikk vi se offensive forsøk fra AaFK sin side, og når det først var noe på gang ble det aldri skapt store målsjanser foran Odd-målet.

Derimot var AaFK heldig som fikk et Odd-mål annullert av VAR. Sikkert korrekt, men jeg tror neppe noen ville protestert om scoringen hadde blitt godkjent. Da var det forresten spilt 66 minutter, og håpet der og da var at annulleringen kunne gi AaFK nok motivasjon til å snu kampbildet.

Men nei da, istedenfor fikk Odd-laget fortsette å styre spillet, mens AaFK-spillerne virket helt tomme for krefter. Og da skjedde det som ofte skjer i slike situasjoner, nok et baklengsmål i sekken. Selv om det fortsatt var 20 minutter å spille var det game over ved 0-2.

Og fem minutter seinere stod det 0-3. Heller ikke det uventet. Corner, og Odd-spiller Diogo Tomas fikk heade ballen kontant i nettet fra 10-12 meter. At flere AaFK-spillere mislyktes i hodeduellen var faktisk ikke overraskende. Onsdag er det ny kamp, borte mot Lillestrøm. Opprinnelig skulle den vært spilt 25.juni, men ble utsatt på grunn av U21 EM.

Hva har vi da i vente? Jeg tør nesten ikke tenke tanken.