Totalt sendte AaSLK sju svømmere fra sin mastergruppe for å delta i master-NM, som er et norgesmesterskap for eldre utøvere. Alle de beste klubbene i landet hadde sendt sine beste mastersvømmere for en helg med konkurranser og sosiale aktiviteter.

Gull etter gull for damene

På 1500 meter fri – den første øvelsen for damer – dominerte Carla Spano fra AaSLK og svømte inn til et suverent NM-gull. I sitt første NM endte hun til slutt opp med å ta to gull, to sølv og en bronsemedalje i sine øvelser.

Også på den andre øvelsen på 1500 meter fri for damer, da i en annen aldersgruppe, ble det gull til AaSLK. Lene Æsøy kjempet om ledelsen i store deler av distansen, før hun til slutt rykket ifra konkurrentene og svømte inn til AaSLK sitt andre gull på like mange øvelser. Æsøy tok med seg fire NM-gull hjem fra Sarpsborg.

Herrene fulgte opp

Gulldrysset for AaSLK fortsatte på herresiden. På øvelsen 800 meter fri for menn, svømte veteranen Roar Pedersen inn til gull og sørget for tre gullmedaljer av tre mulige for AaSLK. Pedersen endte helga med to gull, to sølv og tre bronsemedaljer i sin aldersgruppe, samt to nasjonale rekorder.

Lagets yngste deltaker, Mathias Skram, ville ikke være noe dårligere og tok gull på 800 meter i sin gruppe. Han imponerte i sitt første master-NM og avsluttet helga med to gull, ett sølv og en bronse.

Christian Valderhaug var en annen førstereis i master-NM, men gjorde seg absolutt ikke bort av den grunn. I en av de mest konkurransedyktige gruppene tok han to gullmedaljer, en sølvmedalje og to bronsemedaljer.

Deltakerne fra AaSLK var derimot ikke ferdige med medaljesankingen. Daniel Rodriguez Fernandez dro hjem med seks medaljer, derav ett gull, tre sølv og to bronser. Medaljefangsten ble komplett med at «gamlingen» i laget, Frank Cromer, endte opp med fire gull i sin gruppe, samt den nasjonale rekorden på 100 meter fri.

De sju svømmerne fra AaSLK tok med seg 17 gull, 9 sølv og 9 bronsemedaljer hjem fra Sarpsborg. Totalt ble det 35 medaljer av ulik valør, samt tre nasjonale rekorder.