Mens andre, som bare hadde fjellsko, syntes det var litt skummelt med all denne gjørma.

TurboTråkk er et tilbud gjennom Den Norske Turistforening der foreningen sammen med barnehagene legger til rette for en artig turdag for førskolebarna i barnehagene. Det er barnehagene selv som gjennomfører dagen i eget nærmiljø, men DNT sender materiell til dagen og har tips til gjennomføringen.

Her er Turbo sammen med tur-gjengen fra barnehagen. Foto: Anniken Eidsvik

– I forkant av TutboTråkk-dagen fikk barna på Heffalompen, avdelingen for de eldst barna i barnehagen, hilse på Turbo. Han fortalte om turen som vi skulle ha og at han ville være med for å bli kjent med oss, forteller Anniken Eidsvik, baseleder for Heffalump i Tennfjord barnehage.

Turen tirsdag gikk fra barnehagen, opp til Mulen- nesten på Ravnfloget, og ned igjen på andre siden av fjellet. Derfra gikk turen tilbake til barnehagen.

På toppen av verden: «Vi kan sjå fotballbana». «Vi kan sjå barnehagen». «Eg trur vi kan sjå heile verden!». «Eg trur eg nesten ser Kina!» Kommentarene satte løst på toppen. Foto: Anniken Eidsvik

– På turen møtte vi på oppgaver som vi skulle svare på, og Turbo måtte flere ganger opp av sekken og høre på svarene til barna, forteller Annikken Eidsvik.

Noen av barna var klokkeklare i tilbakemeldingene etter turen: - Nedoverbakken var gøy, oppoverbakken var bratt. Likevel ble dette en svært så minneverdig dag for unger og voksne i Tennfjord barnehage.

Foto: Anniken Eidsvik