Det gamle studenthuset har flyttet sine aktiviteter til Studenthuset Samfunnet i Sundebygget, og har siden utflyttinga i fjor sommer, vært ute etter nye leietakere for bygget der Studenthuset Banken holdt til. Nå er det klart at det er The Dale Oen Academy som har inngått leiekontrakt med Studentsamskipnaden, og som etablerer seg med ny lokalisasjon ved Campus i Ålesund.

– Vi har vært ute etter leietakere som ville være et tilskudd til campus her inne. Når The Dale Oen Academy kom på banen var det ikke vanskelig for oss å inngå en avtale, fordi vi har så mange sammenfallende verdier, sier koordinator for SiT Ålesund, Rolf Viddal.

Studentsamskipnaden var klar på at de ikke ville leie ut til hvem som helst.

– Vi har hatt henvendelser fra flere aktører som var interesserte i bygget, men vi har ønsket riktig leietaker til å komplementere området. Vi er kjempeglade for at det er denne aktøren som har kommet inn, så dette tror vi blir fantastisk for alle. Og så gleder vi oss selvfølgelig til å se hvilke aktiviteter og engasjement som kan skapes, ikke bare for campus og enkeltindivider, men for hele regionen. Det kommer til å bli utrolig spennende å følge, og vi tror dette er en vinn-vinn-situasjon for alle, smiler koordinator for SiT Sundebygget, Ann-Kristin Angelsen.

Vil spille på lag

Daglig leder i The Dale Oen Experience, Robin Dale Oen, forteller at det er flere grunner til at de ønsket å leie bygget.

– En av grunnene er lokaliteten og at bygget ligger der det ligger. Det er en nærhet til NTNU, NMK og skoler. Ungdommene som kommer til oss skal prøve og feile. Vi skal bygge gode mennesker av dem og da må vi spille på lag med de som har kunnskap og fagkompetanse i de ulike fagene. Om vi jobber med havet, teknologi eller forskning, vil det være muligheter til å spille på lag med solide aktører som ønsker at disse ungdommene skal lykkes, sier han.

Ved å leie bygget Studenthuset Banken gjør at The Dale Oen Academy har to lokasjoner i Ålesund – den andre er på Stafsethneset, hvor de har tilgang på sjø, båter og den type aktiviteter. Dale Oen opplyser at bruksområdet til Studenthuset Banken vil være teknologi, forskning og data.

– Her kan vi spille på lag og bygge et lag sammen. Det blir en stor og viktig faktor oss. Å ha kombinasjonen med å være her og Stafsethneset, gjør at jeg er sikker på at vil ta nye steg i hvordan vi jobber med ungdommene. Det er helt fantastisk at Sit ønsket dette, og vi setter utrolig stor pris på at vi sammen kan gjøre noe for utenforskapet og bygge gode mennesker, sier Robin Dale Oen, som videre opplyser at de starter opp i høstferien, nærmere bestemt 16. oktober.

– Det gleder vi oss veldig til og vi ha fortsatt ledige plasser. Om det er noen som har ungdommer som ikke vet helt hva de vil gjøre og er på søken etter noe litt annerledes for å finne motivasjon, inspirasjon og finne litt til seg selv, håper vi at så mange som mulig vil søke hos oss, avslutter Robin Dale Oen.