– For vår del er det riktig og viktig å satse på etableringen sentralt i Moa-området. Det kommer både kunder, leverandører og ansatte til gode, smiler Stefan Lausund bredt.

Slik vil det fire etasjer høye nybygget mellom Ford-bygget og tidligere Wist Last&Buss ta seg ut fra innfartsvegen sør-øst. Foto: (Tegning: Auto8-8)

4400 kvadratmeter nybygg

Ved det som for mange er kjent som Ford-huset i Breivika, er det for tida full aktivitet med kraner og tunge lastebiler som leverer materialer til det som skal bli et nytt bilhus. I oktober skal det til sammen 4.400 kvadratmeter store nybygget huse nybilsalg av merkene Hyundai, Mazda og Nissan, foruten salg av bruktbiler. Det blir parkering både i kjeller og på tak i det fire etasjer store bilbygget, som får en arkitektur som garantert vil vekke oppsikt.

Ny ”bilby”

-Vi hadde vokst ut av våre nåværende lokaler. Da vi i 2016 fikk hånd om eiendommen til Wist Last&Buss, var vi ikke i tvil om at vi ville satse her. I 2019 overtok vi Rico Bil i Fremmerholen som solgte Hyundai og Mazda, men nå kan vi samle hele virksomheten på ett sted, sier Lausund. Han er leder for salgsavdelinga og nestleder for Auto8-8 i Ålesund. Han holder også i trådene for utviklingen av anleggene.

I de tidligere lokalene til Wist Last&Buss, blir det foruten klargjøring av nye biler et dekkhotell plass til 4.000 dekk. Foto: Johan Behrentz

Klargjøring av nye biler

I de tidligere lokalene til Wist, som man internt nå kaller ”Fabrikken”, er man i ferd med å bygge om de store verkstedhallene for klargjøring av opp til 1800 nye og brukte biler i året. På 2.800 kvadratmeter blir det åtte bilpleie-plasser, verksted med seks løftebukker og to vaskehaller. I tillegg blir det to topp moderne vaskemaskiner som åpner for publikum til våren. Om ikke det er nok inneholder bygget dekkhotell med plass til 4.000 dekk, og mot slutten av året flytter avdelingen til Hertz Bilutleie inn. I tillegg blir deler av kontorlokalene i bygget leid ut.

Auto8-8 vil med sine nye bygg framstå som en egen bilby i Breivika. Foto: (Tegning: Auto8-8)

Eget batteriverksted

– I ”Fordbygget” blir det salg bare av biler av merket Ford og verksted for alle bilmerker vi selger. I tillegg etablerer vi vårt eget batteriverksted. Dermed får vi hånd om slike reparasjoner selv, uten å måtte sende fra oss bilene til andre deler av landet, sier Stefan Lausund, som mener det er god stemning i selskapet.  Det familie-eide Auto 8-8 har til sammen 11 avdelinger, stort sett på Nordvestlandet, og avdelingen i Ålesund er konsernets største. De siste ti årene har bilsalget vokst enormt fra rundt 450 biler til i dag rundt 1500 biler i året fra avdelingen i Ålesund.

Nær kundene

– Vi har en klar ambisjon om fortsatt å vokse. Vi har stor forståelse for de bilfirmaene som flytter lenger øst i Ålesund for å få bedre plass. Vi tror vi har den plassen vi trenger i overskuelig framtid. Vi tror også det er praktisk for våre kunder i alle deler av Sunnmøre at vi har etablert oss nær Moa-området, sier avdelingslederen optimistisk.

Salgssjef Stefan Lausund. Foto: Johan Behrentz
Det 4.400 kvadratmeter strore nybygget blir forbundet med gangbru over til Ford-bygget. Tegning fra Lerstadvegen mot øst. Foto: (Tegning: Auto8-8)