Siden Sparebanken Vest åpna i Ålesund 1. september i fjor, har de delt ut åtte millioner kroner i gavemidler til ulike gode formål, opplyser Eirik Vartdal, som er finansiell rådgiver i banken. Nå skal de dele ut en million kroner til gjennom det de kaller Hjertebank-festivalen.

– Hvert år har vi en Hjertebank-festival på fire ulike steder der vi har kontor. I tillegg til at festivalen er en gratiskonsert med ganske store artister, så deler vi ut én million kroner på hver festival. Pengene blir fordelt på åtte-ti ulike prosjekter, så det er snakk om ganske store summer til hver, forteller Vartdal.

Støtter frivilligheten

Det er frivillige lag, organisasjoner og foreninger som kan søke (ikke enkeltpersoner), og formålet kan være innenfor både kultur, idrett og veldedighet. Formål som er utelukkende kommersielle eller har direkte religiøst eller partipolitisk innhold, er utelukka, men ellers er det ingen begrensninger.

Hjertebankfestivalen i Ålesund går av stabelen 29. september. Da kan publikum helt gratis få oppleve kjente artister som Kjartan Lauritzen, Eva Weel Skram, Tarjei Strøm, Emma (lillesøstera til Marcus & Martinus), med flere – inkludert en lovende, lokal artist.

Alle de lokale vinnerne av årets Hjertebank-midler vil få utdelt sjekken på festivalen. Søknadsfristen for å kunne få midler, er 12. september.

Ekstern jury

Det er en ekstern jury med godt kjennskap til kultur- og frivillighetslivet som avgjør hvilke prosjekter som skal få av Hjertebank-midlene. Her i Ålesund er det Astrid Overaa, Ronny Stokke og Oskar Skulstad som skal velge ut prosjektene som skal få dele på den lokale millionen fra Sparebanken Vest.

Hjertebank-festivalen i Ålesund er for øvrig den eneste av de fire i år som er lagt utenfor gamle Hordaland. De tre andre skal foregå på Stord/Fitjar, i Etne og på Askøy.