Vandringen blir på selveste Bylørdagen i november, og er et samarbeid mellom Ålesund sentrumsforening og Nytt i Uka/AESby.no.

Tradisjoner og nostalgi

Jula handler for mange om tradisjoner, minner og en god porsjon nostalgi. Og noen av oss husker nok alle de julepynta butikkvinduene fra da vi var barn. De vi kunne stå foran i en evighet, og bare drømme oss bort.

– Vi håper å kunne bidra til en god start på adventstida og at de som kommer og går sammen med oss skal kjenne litt på den gode gamle førjulsstemninga, sier Harald Grytten.

Til vandringa har Ålesund sentrumsforening utfordret noen av byens butikker til å pynte litt ekstra, noe vi tror vil gjøre vandringa enda litt mer stemningsfylt. Vi stopper opp ved noen av disse, mens Harald tar oss med tilbake i tid med historier om slik førjula var i Ålesund i «gamle dager».

Det er nok ikke så mange som kan huske dette julevinduet i Kongensgt.18. Bildet er nemlig fra julestria rundt 1920, der en lys levende skiløper hadde deltidsjobb hos A.H. Alm. Foto: A.H. Alm
Dette er nok kanskje flere som drar kjensel på. Fra juleutstillinga hos PD. Stafseth, med en nesten ekte skibakke i butikklokalet. Foto: Stafseth

Konkurranse

Vi vil også ha en konkurranse i dagene etter vandringen. Vi vil legge ut bilder av vinduene, og alle kan være med å stemme frem det flotteste julevinduet. Blant de som har vært med å stemme vil det bli trukket ut en vinner som premieres med et bygavekort til en verdi av 1.000 kroner. Det vil komme en nærmere beskrivelse av konkurransen i neste utgave av Nytt i Uka og på aesby.no.

TV- innspilling

I sommer startet vi innspilling av det som skal bli et tyvetalls byvandringer med Harald Grytten. Som en avslutning på den første innspillingsperioden fikk vi ideen om å lage en egen julebyvandring. Denne episoden vil også bli spilt inn, og vil bli lagt ut på AESby.no rundt 2. søndag i advent. På grunn av TV-innspillingen, og for å ha en indikasjon på hvor mange mennesker som vil delta, vil det i løpet av onsdag 16. november bli opprettet et arrangement på Facebook. Det er ikke et krav, men vi oppfordrer de som kan om å melde seg på der.

Vil du være med på julebyvandring? I så fall: møt opp på St. Olavs plass, lørdag 26. november kl. 15.00.