For tre år siden oppretta de dialog med Ålesund kommune, hvor de la fram planer for området rundt Lillevannet. Etter dialogen starta den frivillige gjengen med arbeid på sørsida av vannet, men likevel gjenstod det mye jobb andre steder. Spesielt nordsida av vannet var et område som trengte en solid utbedring, blant anna fordi man knapt kunne se vannet. Dermed var utbedring av akkurat dette området på blokka over arbeidsoppgaver for Spjelkavikas venner denne sommeren.

– Vi begynte å fjerne skog og kratt for 2 år siden, fordi det var så mye av at man ikke klarte å se vannet. Vi ønsket å få en nærhet til Lillevannet, samtidig som vi ivaretok dyrelivet langs vannet, sier leder for Spjelkavikas venner, Håkon Teigen.

Litt av området som er utarbeidet sett vestover. Foto: Håkon Teigen

Utallige dugnadstimer

I begynnelsen av juli starta gjengen med å fjerne enda flere trær på nordsida, samt klippe i området, med en plan om å jevne ut med duk og sand for å fjerne uønsket vekst før det ble lagt på jord og sådd. I løpet av over 60 dugnadstimer denne sommeren har frivillighetsgruppa fått gjort mye av det tiltenkte arbeidet på nordsida av Lillevannet.

– Vi har ferdigstilt det vi skulle gjøre rundt vannet i år. Vi la ut singel og grusmasse for å drepe uønskede arter, før vi la ut et tynt lag med jord og til slutt sådde med naturfrø, forteller Teigen.

– Vi skal fortsette langs veiene senere i år, og så får vi se om vi jobber oss videre mot øst neste år. Vi håper også at vi får plassert ut flere benker, og at dette blir et område som folk gleder seg over fremover, legger han til avslutningsvis.