Landsstevnet i svømming er et årlig nasjonalt stevne for svømmere med utviklingshemming, S14-klassen. Dette er det eneste nasjonale stevnet for S14-klassen og regnes derfor som det uoffisielle Norgesmesterskapet for gruppen. I år fikk Aaslk æren av å arrangere stevnet på hjemmebane på Moa svømmehall.

– Det var veldig vellykka. Vi fikk mange kjekke tilbakemeldinger på at det var et profesjonelt gjennomført stevne, sier para/breddeansvarlig Janne Muri.

Fra arrangementkomiteen: Janne Muri Foto: Jon Forberg

Fredag var det oppvarming med trening for de ivrigste utøverne i Bybadet, etterfulgt av foredrag med TV Bra på kvelden. Lørdag var det duket for stevnestart med offisiell åpning og innmarsj for de 77 deltakerne fra 20 klubber. Konkurransene gikk over lørdag og søndag, og det ble svømt i fire klasser: rekrutt og tre approberte klasser. S14-klassen fulgte også de samme svømmetekniske reglene som for funksjonsfrie i de approberte klassene. De fleste utøverne fra Aaslk konkurrerte i rekruttklassen, men noen prøvde seg også i de approberte klassene. Der leverte Aaslk sterke resultater.

– Alle utøverne fra Aaslk havnet på pallen. Det var kjempestas, og kjempegøy å se gleden og mestringen. Deltakerne var engajserte og vi er veldig stolte, uttaler en meget fornøyd Janne Muri.

Astrid Kolve og Milla Muri Schrøder Foto: Jon Forberg
Premieutdeling med tidligere idrettspresident Tom Tvedt. Foto: Janne Muri

Og å få arrangere landsstevnet på hjemmebane var toppen av kransekaken for Aaslk.

– Det var ekstra stas å få være på hjemmebane. Både klubben og forbundet er godt fornøyde med stevnet og helga, avslutter Muri.

Siri Linn Kalvøy Foto: Jon Forberg
Alle utøverne som deltok på landsstevnet. Foto: Janne Muri