– Her blir det mulig å selge unna brukte ting som man ikke trenger selv, sier Jeanette.

Hun er initiativtaker for bruktmarkedet og forteller at ideen bak markedet kom som en følge av alt styret rundt det å legge ut ting for salg på Finn eller i en Facebook-gruppe.

– Det kan bli litt mye styr av å legge ut en liten ting for salg. Da tenker jeg det er bedre å gjøre det på et organisert bruktmarked, sier Jeanette.

– I tillegg er det litt trangere tider økonomisk, og folk kan trenge en ekstra slant i lommeboka. De får muligheten til å selge unna ting som ligger og ikke blir brukt, og samtidig være miljøvennlige, legger hun til.

Mange påmeldte

Jeanette har vært så heldig at hun har fått til en avtale med kommunen om å leie hallen gratis, slik at hun kan avholde bruktmarkedet. Arrangementet er gratis, og så langt har det vært stor interesse rundt påmeldingen.

– Nå er det 55 påmeldte, så det blir et relativt stort marked. Flere har også spurt om ekstra plass, smiler Jeanette.

På markedet kan man selge unna alt mulig som man ikke trenger selv, enten det er kopper, klær, småmøbler, leker eller sportsutstyr. Fokuset er uansett på gjenbruk, og Jeanette kan fortelle at hun har fått masse positive tilbakemeldinger på initiativet.

– Det er mange som har sagt til meg at dette er en kjempeidé og et godt tiltak. Det er veldig kjekt å høre, og jeg håper at dette er noe som kan bli arrangert flere ganger, sier Jeanette Davik.