Fra v. Ine Torvik Totland, Linn Krogsæter, Cecilie Wiig og Oda Torvik. Hele gjengen fra Dyresenteret i Breivika. Foto: Dyresenteret

Årets «sesong» startet i fantastisk vårvær i Byparken i Ålesund.

– Målet vårt med disse arrangementene er å være en påminnelse for alle hundeeiere om å plukke opp etter hunden sin, og å skape et slags positivt fellesskap rundt dette nødvendige ondet ved å ha hund, forteller Ine Torvik Totland.

Ironisk nok var hundebæsj det første som møtte dem da de rigget seg til i byparken søndag. De har med goodiebags med litt godis til hund og eier, som de gir ut sammen med en gratis rull med bæsjeposer.

– Reaksjonene vi får er utelukkende positive. Forbipasserende uten hund roser initiativet, og hundeeiere på tur får med seg noe ekstra hjem fra turen, sier hun.

Flere søppelbøtter

Mange av de som de snakket med søndag etterlyste flere søppelbøtter, både i byen og langs turstiene

– Her i byparken er det tett mellom dunkene, men andre steder kan det gå flere hundre meter mellom hver gang man ser en søppelbøtte. Og noen steder er det enda lengre, påpeker hun.

– Heldigvis var her ikke så mye bæsj i dag, så kanskje folk har blitt flinkere til å plukke opp etter seg, spekulerer Ine Torvik Totland.

Uansett var dette nok et suksessfullt arrangement, og de lover å gjenta «Fritt for dritt» enda flere ganger i fremtiden.

Ine Torvik Totland plukker opp løsbæsjer med pooper scooper. Foto: Dyresenteret