2nd Chance er en bruktbutikk som primært satser på brukte møbler, men også diverse pynte- og bruksgjenstander. Det er Erlend Maurstad og kona som har starta opp bruktbutikken, sammen med sine to voksne barn.

– Vi er opptatt av gjenbruk. Det er jo mange som har møbler og andre ting som de ikke vil ha lenger, men som de synes er for fine til å kaste. Da kan de komme til oss med det, så kan noen andre kjøpe det for en billig penge. Det vi får inn gratis, selger vi veldig billig, mens det vi må betale for, blir litt dyrere, sier Erlend blidt.

Han forteller at ingen i familien har drevet butikk før, men de har holdt på å kjøpe og selge en del ting på Finn. Etter hvert samla det seg opp så mye at noen foreslo at de burde starte bruktbutikk:

– Vi starta for alvor i sommer med å samle møbler og andre gjenstander. Så har vi leita etter et passende lokale for en bruktbutikk, og etter hvert fant vi dette her i Nedre Strandgate. Men det var så stort at vi måtte samle enda flere møbler og gjenstander før vi kunne åpne, ler Erlend.

I halvanna uke kommer 2nd Chance til å være den eneste bruktbutikken i Ålesund sentrum som selger andre ting enn klær, fram til Green Aalesund Second Hand åpner i de gamle lokala til Fretex i Kipervikgata.

– Vi er ikke redde for konkurranse, men er overbevist om at vi vil kunne forsterke hverandre, sier Erlend Maurstad.

I første omgang vil ekteparet og paret bytte på å stå i butikken, som vil være åpen på hverdager på ettermiddags-/kveldstid og på lørdagene. Etter hvert er imidlertid håpet at butikken skal bli lønnsom nok til at de kan ansette noen og utvide åpningstidene.