– Vi ønsker å skape uforglemmelige sommerminner for barn og ungdom i nærområdet, sier daglig leder i Spjelkavik IL, Gaute Hole Vik.

100 barn

I første omgang er det plass til 100 barn i alderen 8–14 år på Sparebanken Møre Sommercamp. Ved ankomst på campen blir barna delt inn i fem grupper med 20 barn på hver gruppe, pluss to gruppeledere fra Spjelkavik IL. I løpet av uka skal alle barna gjennomføre ulike aktiviteter innenfor et spesifikt tema, satt opp av idrettene som Spjelkavik tilbyr.

– Det skal ikke være fotballøvelser, håndballøvelser eller øvelser innen hopp og alpint. Det er bare de som har ansvaret for å sette opp aktivitetene, men det skal være aktiviteter som alle kan gjennomføre uavhengig av interesse. Hver dag har et overordnet tema som for eksempel samarbeid eller kunnskap, og aktivitetene blir innenfor disse temaene, forklarer Hole Vik.

Inkludering

Sparebanken Møre Sommercamp er et tiltak fra banken og Spjelkavik IL for å inkludere alle. Sammen har de inngått en avtale som ser på inkludering og har lagt til rette for denne sommercampen, som skal være åpen for alle.

– Inkludering er en stor del av avtalen vår med Sparebanken Møre. Det finnes mange andre tilbud i løpet av sommerukene, men mange av disse koster penger og dermed er det ikke alle som har muligheten til å være med. Derfor er det greit å ha et alternativ som er gratis slik at alle kan være med, og vi kan forhindre utenforskap, sier Gaute Hole Vik.

Håper på suksess

Sommercampen arrangeres som nevnt første uka i juli. Planen var i utgangspunktet å ha campen uka før, samtidig som Tine fotballskole, men klubben valgte å flytte sommercampen ei uke slik at de nå får to sommeruker på rad med aktivitet for barn og unge. Dette er første gang Sparebanken Møre Sommercamp arrangeres, og årets camp blir derfor en slags innkjøringscamp. Håpet er imidlertid at dette er noe som kan arrangeres igjen i årene som kommer.

– Vi får se hvordan det går i år, og om vi velger å justere noe til neste år. Vi håper at dette blir en suksess og at folk har det gøy, slik at vi kan gjøre det igjen til neste år, smiler Gaute Hole Vik.