Ekteparet fra Litauen driver Jankes Stylingverksted i Borgundfjordvegen sammen, med hovedfokus på bilfoliering og bilprofilering til både privatpersoner og bedrifter. Virksomheten ble starta opp i 2019 på Åndalsnes, men i november i fjor flytta de til Ålesund.

– Helt fra vi starta opp har planen vært å flytte hit. Det er et større marked her og bedre muligheter for oss i en større by. Men vi har fortsatt kunder fra Åndalsnes og tar en del jobboppdrag der fremdeles, forteller Kestutis Janavicius.

Kestutis under arbeid med å foliere en bil. Foto: Kristian Moe

Mye og effektiv jobbing

Jankes Stylingverksted kaller seg selv ekspert på bilfoliering, bildekor, solfilm og vindusdekor. Kestutis opplyser at de hadde kunder fra Ålesund før de flytta fra Åndalsnes, og at de fortsatt har kunder fra Åndalsnes nå. Det gjør at virksomheten går bra med tanke på antall kunder, men foreløpig er det bare Kestutis og Kristina som skal gjøre jobben. Med en fullbooket kalender ut juni, blir det derfor lange dager med mye jobbing for begge to.

– Nå er vi bare to personer, men jobber for seks. Vi må derfor jobbe effektivt og har ikke tid til å kaste bort tid. Om vi skulle satt opp en kunde nå, måtte det ha blitt i juli, men hvis det haster skal vi klare å presse det inn, for vi liker ikke å si nei, ler de.

Kristina og Kestutis som ordner profilering på en lastebil. Foto: Kristian Moe

Store ambisjoner

Men med en så travel hverdag og litt lite bemanning, er det naturligvis et ønske å ansette flere folk og øke kapasiteten. Samtidig ønsker ikke Kestutis å forhaste noen ansettelse, fordi han vil han inn de riktige personene. Det som derimot haster for Jankes, er å vokse og bli en mer velkjent og større bedrift.

– Hovedtanken er å vokse og drive et stort firma innen reklameindustrien om 5–10 år. Selvfølgelig ønsker vi å ansette flere, men vi skal også være effektive og ikke kaste bort tid. De som skal være med oss må derfor være dyktige. For oss haster det å vokse som bedrift, men ikke når det gjelder personell helt enda, sier Kestutis.

– Vi har store ambisjoner og stor motivasjon, legger han til.

Jankes kan også lage design til vegger. Designet på veggen Kristina og Kestutis står foran, har de laga selv og pryder hele veggen i inngangspartiet på verkstedet. Foto: Kristian Moe

Kvalitet og fornøyde kunder

Ambisjonene til Jankes ble vist ved at de flytta til Ålesund og et større marked. Siden de hadde planlagt lenge at de skulle flytte fra Åndalsnes, var det mange kunder som fant ut at verkstedet hadde havnet på en ny plass. En av grunnene er den synlige bilen til Jankes, som kjører rundt overalt. Og nettopp det med synlighet står svært sentralt for Kestutis.

– Å være synlig for kundene våre er veldig viktig. Vi skal ikke være gjemt. Kundene skal se oss. Da er det også viktig at vi leverer topp kvalitet på det vi gjør, og det jobber vi hardt for å oppnå. Kundene må være fornøyde, og sammen med kvalitet, er det et hovedfokus for oss, forklarer han.

Opplever dere også at kundene blir fornøyde?

– Ja, og det er veldig kjekt å høre. Spesielt siden dette er mer enn bare en jobb for oss. Det er en livsstil. Du kan godt si at vi lever den amerikanske drømmen i Ålesund og Norge, istemmer Kestutis og Kristina hos Jankes Stylingverksted.