Senteret skal bli en fylkesdekkende møteplass hvor kreftpasienter og pårørende får hjelp og veiledning til å komme seg gjennom kreftbehandling eller leve med en kreftsjukdom.

– Vardesenteret har en planlagt byggetid på ni måneder og skal bygges på parkeringsplassen mellom Kreftavdelinga og Åse hotell, seier prosjektleder Kathrine S. Grødal ved seksjon for Eiendomsforvaltning og utbygging i helseforetaket.

Det skal bygges et helt nytt bygg på plassen mellom kreftbygget og Åse pasienthotell. Bygget blir 136 m2 stort og alt ligger på ett plan. Slyngstad Aalmlid Arkitekter har tegnet Vardesenteret. Foto: Slyngstad Aamlid Arkitekter
Plantegning: Slik blir romløsningene på det nye Vardesenteret. Lys og luft uten korridorer. Foto: Slyngstad Aamlid Arkitekter

– Vi har tegn et bygg uten korridorer, men med mye lys og luft, som har god kontakt med uteområda. Naturlige material i interiør og fasader, og bruk av farger gjør at en kommer seg litt bort fra det en ofte forbind med sjukehus, sier Jon Eirik Urstad som er arkitekt hos Slyngstad Aamlid Arkitekter.

Det er entreprenøren Ålesund Bygg som har fått oppdraget med å bygge Vardesenteret som er planlagt ferdigstilt høsten 2024.

Vardesenteret Møre og Romsdal er et topartssamarbeid mellom Kreftforeningen og Helse Møre og Romsdal.

Ansatte fra Ålesund Bygg i gang med oppdraget. Foto: Helse Møre og Romsdal