Hva er ditt viktigste mål som ny rektor ved Skarbøvik ungdomsskole?

Å fortsette arbeidet med å skape en god skole, der vi har mest mulig læring og samtidig et godt miljø.

Hva er du mest opptatt av nå?

Å få alt det nye på plass, få oversikt over arbeidsoppgavene og sette meg inn i ting. Og så er jeg opptatt av at vi snart skal ha ny kulturforestilling. Det er en lang og fin tradisjon ved skolen vår, men nå er det to år siden sist, på grunn av pandemien. Jeg anbefaler alle å komme og se de flinke elevene våre!

Hva bruker du fritida di på?

Mest mulig tid med familie og venner. Vi har hytte på Bjorli, og der lader jeg batteria ved å gå fjellet eller sitte inne og lese ei god bok. Og så elsker jeg å reise – det er vår store lidenskap.

Hva er den største kulturelle opplevelsen din?

Jeg har vært på mange flotte konserter og teater- og musikaloppsetninger, men jeg tror jeg må si at den største opplevelsen er den årlige kulturforestillinga vår. Første gang jeg så den, ble jeg så grepet av de fantastiske ungdommene! Og så er det slik at den siste forestillinga alltid er den beste!

Hvilken bok ligger på nattbordet?

Nå er det den nyeste til Kepler. Jeg er glad i å lese, både krim og annen skjønnlitteratur, pluss reiselitteratur.

Favorittmusikk?

Jeg er veldig glad i musikk og er ganske all-rounder, men har ikke noen spesielle favoritter. Det kan være både rock, pop, jazz og andre sjanger – men rap og slik er jeg ikke så glad i. Sønnen min er forresten flink å lage spillelister med både ny og gammel musikk, og jeg hører gjerne på dem.

Hva ser du på TV og strømmetjenester?

Nå har jeg nettopp begynt på første sesong av The Crown, som jeg ikke har sett før. Jeg liker den veldig godt og er særlig fascinert av Churchill-figuren. Så det blir nok flere sesonger. Ellers liker jeg blant anna krimserier og reise- og interiørprogram.

Favorittmat?

Det var enkelt: Jeg elsker skalldyr! Krabbe, kreps, hummer, reker … Jeg er glad i all mat fra sjøen, men skalldyr er favoritten.

Hvilken app ville du ikke klart deg uten?

Jeg hadde nok klart meg fint uten noen som hels app, men jeg er veldig glad i Snap; der har jeg bare familie og nære venner, og jeg liker å holde meg oppdatert på hverdagslivet deres. Spotify bruker jeg også mye, både til spillelister og podcasts.

Hva er den viktigste politiske saken for deg?

Klima- og miljøpolitikk. Vi har bare én jord og må ta vare på den. Dessverre er jeg redd for at min generasjon har drevet rovdrift på kloden, så nå må vi skjerpe oss, slik at de som kommer etter oss, kan ha det bra her. Flere hender i skolen og eldreomsorgen er også viktig for meg.

Er du fornøyd med kollektivtilbudet der du bor?

Jeg bor i Larsgården og har bare 30 meter til broa, der det kommer busser hele tida, så slik sett er jeg veldig fornøyd. Men ellers i Ålesund står det ikke like bra til. Det skulle vært flere avganger, særlig innover i kommunen. Når busstilbudet er for dårlig, blir det ikke brukt, heller.

Hva er du mest fornøyd med på hjemplassen din?

Den friske og gode lufta som møter meg på Vigra når jeg har vært ute og reist. Det å ha havet rundt meg. Og så har byen fått mange gode restauranter og andre kulturtilbud de siste åra – det er bra! For eksempel Bro og Terminalen har tilført byen mye – og Teaterfabrikken!

Hva gjør du om ti år?

Da er jeg enten snart pensjonist eller jeg har allerede blitt det. Mannen min vil også være pensjonist da, og vi kommer nok bruke mye tid på å gå rundt i fjella på Bjorli. Og så kommer vi til å reise til deler av verden der vi ikke har vært enda, som Lofoten og andre plasser i Nord-Norge, der vi har vært lite. Forhåpentlig har jeg også fått barnebarn og kan avlaste foreldra deres litt. Og så håper jeg at jeg kan bidra som leksehjelper på Fellesverket Dragen, slik flere av mine tidligere kollegaeer mine gjør.

Hva ville du ha gjort om du fikk ti millioner kroner?

Det har jeg ikke tenkt på, selv om jeg tipper innimellom … Men jeg hadde nok betalt ned gjelda vår, og barna sin gjeld, og så hadde jeg vært raus med mine nærmeste. Kanskje hadde jeg tatt dem med p å et cruise til Karibia eller Middelhavet. Jeg ville også ha gitt litt til noen som trenger det, kanskje Røde Kors og Fellesverket Dragen, som gjør en god og viktig jobb for.

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom tidene?

Det tror jeg må være elektrisiteten.

Hva er ditt favorittreisemål?

Storbyer som London, Paris, Brüssel og Barcelona, men også mindre steder. Når vi er i Barcelona pleier vi for eksempel alltid å dra til en liten fiskerlandsby der vi liker oss veldig godt.

Hva kunne du tenke deg å lære?

Jeg er glad i å lære og har tatt mye utdannelse som voksen. Noe jeg gjerne skulle lært mer om, er matkunst og vin – jeg skulle gjerne tatt en sommelier-utdannelse. [Sommelier=vinkjenner, journ. mrk.]

Hva er det mest unødvendige du eier?

Da jeg pussa opp kjøkkenet for noen år siden, kjøpte jeg en «cooker», en dyr dings som gjør at du kan få kokende vann ut av krana. Den fungerer for så vidt greit, men de få gangene jeg husker å bruke den, så innser jeg at det går nesten like fort å koke vannet på andre måter.

Hva gjør du for miljøet?

Jeg prøver å gjøre det jeg skal, som kildesortere, kjøpe lokalprodusert mat, sjekke at klærne jeg kjøper er produsert på en miljømessig god måte. Generelt kjøper jeg ikke så mye, og jeg kjøper gjerne brukt. Den dårlige miljøsamvittigheten min er at jeg flyr altfor mye, fordi jeg er så glad i åreise.

Hva er meninga med livet?

Å ha familien rundt seg og å gjøre ting som er meningsfulle og gøye.