Valgresultatet viste et solid flertall for Frp, Høyre og Ålesundslista. De tre partiene har siste uka forhandla om posisjoner og politiske saker. Søndag kveld ble det klart at Håkon Lykkebø Strand er ny ordfører i Ålesund. Monica Molvær er varaordfører og Hans Kjetil Knutsen er leder for planutvalget.

– Jeg vil takke Høyre og Ålesundlista for gode og konstruktive samtaler med mye samarbeidsvilje. Innbyggerne kommer til å merke at det har blitt et skifte i kommunen. En av de viktige sakene for Frp har vært å få gjennomslag for at det skal bli reduksjon i eiendomsskatten og nei til bypakke 2, sier Håkon Lykkebø Strand i pressemeldingen.

– Den politiske plattformen sier mye, og de politiske hovedpunktene er tydelige på at Ålesund skal være en JA-kommune for folk og næringsliv, med trygg økonomisk styring, der valgfrihet for innbyggerne står i særstilling, og at det er kjerneoppgavene til kommunen som skal prioriteres først, sier påtroppende ordfører Håkon Lykkebø Strand.

– Vi har brukt mest tid på å utforme en bred politisk plattform som skal danne grunnlaget for en ny kurs for Ålesund. For Høyre har det vært spesielt viktig å forhindre byggestopp i kommunen, få ned saksbehandlingstiden og satse på lavterskeltilbud for rus og psykisk helse, sier Monica Molvær.

– Vi er veldig glad for at vi fant sammen, og for Ålesundlista har det vært viktig å få gjennom flere sykehjemsplasser og at vi skal ta en ny vurdering på gateterminalen i Keiser Wilhelmsgate, sier Hans Kjetil Knutsen.

Planutvalg- Leder - Ålesundlista

Teknisk - Leder - Høyre

Oppvekst - Leder - Frp

Helse - Leder - Høyre

Det var god stemning mellom partiene søndags kveld. Foto: Kåre Stig Nøstdal
Et fornøyd trekløver på vei ut til pressekonferanse søndags kveld. Foto: Kåre Stig Nøstdal