– Det var en kraftfull prestasjon, der jeg synes vi er enormt sterke i 90 minutter. Grand Bodø er sjanseløse og ikke i nærheten av noen ting. Vi spiller en god første omgang og leder 2–0. Fokuset i andre omgang var å spille med ekstrem kontroll og det gjør vi spektakulært bra. Jeg er kjempefornøyd med andre omgangen vår, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

Ny publikumsrekord

Før kampen hadde AaFK Fortuna bydd opp til fotballfest med mål om å sette ny publikumsrekord for en kamp i 1.-divisjon for kvinner. Med 1173 fremmøtte tilskuere, smadret de den rekorden med god margin.

– Jentene som spilte har nok enda sterkere følelser, men fra et trenerperspektiv er jeg en blanding av rørt og stolt. Jeg synes det er helt spektakulært. Det er liv og røre gjennom hele kampen, og at så mange kommer er utrolig artig. Så håper vi at alle som var her ser at dette er noe de vil komme tilbake på, smiler Fagermo.

Breddeklubbene stilte sterkt på kamp, og lagde mye liv gjennom samtlige 90 minutter. Foto: Kristian Moe

Drømmescoring

På banen kom tangotrøene ut av startblokkene med mye intensitet og et klart mål om å dominere. Hjemmelaget tok tak i kampen med begge hender og kjørte på fra første spark på ballen. Det resulterte i flere lovende angrep, men uttellingen lot vente på seg inntil videre.

Det skulle derimot ikke ta altfor lang tid før de fremmøtte på tribunen fikk noe å juble for. AaFK Fortuna-presset vedvarte og etter drøye kvarteret klarte ikke Grand Bodø å stå imot lenger.

Nora Harnes Håheim lada kanonen fra utenfor sekstenmeteren og sendte i vei et prosjektil i nettet bak en sjanseløs keeper.

Nora Harnes Håheim sendte AaFK Fortuna i ledelsen mot Grand Bodø med en ordentlig drømmescoring. Foto: Kristian Moe

Doblet før pause

Etter scoringen roet kampen seg litt mer ned og gjestene fra Bodø fikk låne ballen litt mer, men maktet ikke å skape en eneste målsjanse eller farlighet mot et bunnsolid hjemmelag.

AaFK Fortuna på sin side var langt farligere når de angrep, og omtrent 20 minutter etter den første scoringen, kom også den andre.

Maria Herdel Pedersen kom seg fri på venstrekanten, og alene med gjestenes keeper Sydney Martinez var hun sikker som banken og plasserte inn 2–0.

Dermed gikk lagene til pause på en velfortjent 2–0-ledelse til AaFK Fortuna.

Full kontroll etter hvilen

Andre omgang ble ikke fullt så innholdsrik og underholdende som den første. Likevel kunne og kanskje burde AaFK Fortuna økt ledelsen ytterligere med tanke på de sjansene de hadde. Totalt sett hadde de derimot full kontroll og slapp ikke til en eneste sjanse imot.

Dermed kunne hjemmelaget kontrollere inn en fullt fortjent og meget solid trepoenger mot Grand Bodø. Seieren gjorde at AaFK Fortuna tok innpå serieleder TIL 2020 som tapte borte mot Fyllingsdalen lørdag, og er igjen med i kampen om opprykk.

– Det var særdeles viktig. Vi hadde ikke råd til å gi vekk noe her, men denne seieren er så overbevisende at det levner ingen tvil. Vi holder nullen på hjemmebane igjen, så jeg er grisegodt fornøyd, avslutter Frode Fagermo.