På Thomas Wilhelmsens aller første dag som ny hotelldirektør på Hotel Noreg, en dag i februar i år, var det ikke en eneste gjest på hotellet. Langsomt ble det bedre, men først i mai begynte besøket å komme opp på et akseptabelt nivå. Og i sommermånedene har det vært bortimot fullbooka:

– Januar, februar og mars var veldig tunge for oss. Men i mai var vi oppe på 75 prosent belegg, og i hele juni, juli og august har vi ligget over 90 prosent. Det er betydelig mer enn gjennomsnittet her i byen denne sommeren, så vi er svært godt fornøyd, sier Wilhelmsen.

Prisbevisste kunder

Hotelldirektøren sier at det er flere grunner til at Hotel Noreg har gjort det så godt i sommer, men den viktigste, tror han, er prisen:

– Når alt blir så mye dyrere, blir folk mer prisbevisste. Det er en fordel for oss, som ligger litt lavere enn de fleste konkurrentene våre i pris. At vi kan det, skyldes blant anna at alle våre medarbeidere jobber i drift og at jeg er den eneste i administrativ stilling. Vi har for eksempel ingen salgs- og markedsavdeling. Dette kommer våre gjester til gode i form av lavere priser, forklarer han.

Bussgrupper

Andre viktige poenger som han trekker fram, er at hotellet både har hatt et godt samarbeid med de utenlandske bussgruppene og at de har tatt seg godt av de turistene som har funne fram hit på egenhånd denne sommeren:

– Når nordmenn skal på ferie i sitt eget land, så kjører de etter værmeldingene. Og slik været har vært denne sommeren, så velger de ikke i Ålesund. Men noen er det da som har kommet, sier han.

At Hotel Atlantica stengte ned, førte også til en merkbar økning i besøkstallet hos Hotel Noreg, ifølge hotelldirektøren.

Fasaden på Hotel Noreg har blitt pussa opp og modernisert. Det samme gjelder 60 prosent av romma på hotellet. Resten av romma skal være ferdige til sommersesongen neste år. Foto: Kenneth Kamp

Nyrenovert

Det kjedefrie og selvstendige Hotel Noreg var helt stengt i sju måneder under pandemien, fra desember 2020 til juni 2021. Etter den tid har 60 prosent av romma, pluss fasaden, blitt pussa opp og renovert. Arbeidet skal være helt ferdig til sommersesongen neste år, og gjestene har allerede gitt gode tilbakemeldinger på den nye standarden.

– Romma som ikke er pussa opp ennå, blir brukt som reserverom, men med den pågangen vi har hatt nå sommer, har de vært i full bruk. Det er klart at de gjestene som får de uoppussa romma, kan bli litt skuffa, men de forstår at vi holder på å pusse opp. Og standarden er tross alt bra på de gamle romma, også, sier hotelldirektøren.

Treningsrom og badstu

Tidligere var det svømmebasseng i kjelleren på Hotel Noreg, men det har de valgt å stenge. I stedet satser de på å selge Bybadet-pakker (og Atlanterhavsparken-pakker) til barnefamilier. Dessuten har hotellet fått på plass et splitter nytt (og ganske stort) treningsrom med diverse apparater og vekter, og de har beholdt garderobene, dusjene og badstuene som var knytta til bassenget. Slike fasiliteter er det langt fra alle hotell som har, så det tror hotelldirektøren kan være en liten konkurransefordel i den harde kampen om hotellgjestene.

I kjelleren er det laga til et stort og moderne treningsrom. Snart åpner også garderobene, dusjene og badstuene som tidligere var knytta til det nå stengte badebassenget. Foto: Kenneth Kamp