Det hele starta i 1972 som Multitransport, et selskap med én lastebil og ti konteinere. Det drev Odd-Østen Hurlen parallelt med at han jobba for Multitrail. Med seg hadde han én ansatt, som også jobba på kontoret til Multitrail. Rundt 1980 kjøpte Hurlen opp avdelingskontoret til Multitrail, slo det sammen med Multitransport og kalte det nye selskapet for Sunn-Trans. Fra 1989 kom avfallshåndtering inn som en vesentlig del av virksomheten.

Konteinerbil anno 1968. En mer eller mindre avkledd kvinne i grillen var noe som hørte med i de tider. Foto: Sunn-Trans

I dag er Sunn-Trans et selskap med 16 ansatte, 15 lastebiler, over 1000 konteinere, og med en omsetning i 2021 på 77 millioner kroner, opplyser Odd-Østen Hurlen. 50-årsjubileet ble markert med prosesjon fra Flatholmen til Digerneset. Fremst kjørte tre Scania lastebiler av 1968-årgang, mens resten av prosesjonen bestod av lastebiler som er i drift hos Sunn-Trans i dag. Veteranbilene var ikke helt de samme som Hurlen kjørte for 50 år siden, men de var av tilsvarende type: – Vi hadde ikke penger den gangen til å beholde de gamle bilene når vi trengte nye. Vi var avhengige av å få innbytte for dem, humrer Odd-Østen Hurlen.

Dette var den første konteinerbilen til Odd-Østen Hurlen, en Scania, som han tror var 1966-model. (Foto fra ca. 1972) Foto: Sunn-Trans