Det så veldig lovende ut da Guro Hammer Røn og Karna Solskjær satte inn hvert sitt mål i løpet av to minutter i andre omgang, men Maren Snekvik skapte ny spenning med sin redusering kvarteret før slutt. AaFK Fortuna forsvarte seg meget godt og holdt unna for sluttspurten til KIL/Hemne, og det så ut til å gå mot tre poeng. Men langt inne på overtiden glapp seieren da Sara Hoftun Bjerksæter dukka opp og satte inn utligningen.

Burde avgjort

Irriterende nok var dette enda en kamp AaFK Fortuna dominerte spillemessig og der de skapte desidert flest sjanser. I første omgang var det riktignok ikke en sprudlende offensiv prestasjon der man hadde flust av gode muligheter, men det lille som ble skapt foran målene sto AaFK Fortuna for.

KIL/Hemne var svake i sitt offensive spill og enkle å forsvare seg mot. Det nærmeste de kom var etter et slapt tilbakespill som Benedicte Lund Berge og forsvaret fikk klarert.

Taktisk sett ble kampplanen fulgt og AaFK Fortuna hadde full kontroll i Sparebanken Møre Arena. Det var målløst til pause, men i andre omgang burde kampen blitt avgjort. Guro Hammer Røn kom alene med keeper to ganger uten å score, før hun på forsøk nummer tre endelig fikk nettkjenning. Da Karna Solskjær dobla ledelsen minuttet senere var AaFK Fortuna i en posisjon der de burde kontrollert inn tre poeng.

Guro Hammer Røn sendte AaFK Fortuna i ledelsen. Her feirer hun sammen med Nora Harnes Håheim. Foto: Kristian Moe

Kampen burde vært punktert lenge før Maren Snekvik reduserte, på det som var KIL/Hemnes første virkelig store sjanse. Derfra og ut ble hjemmelaget trykket litt tilbake, men forsvarte seg godt mot de lange ballene til KIL/Hemne. Men som nevnt, rota de vekk seieren på overtid.

Bunnsolide nesten hele veien

I de siste kampoppsummeringene/kommentarene har jeg frustrert meg over det defensive arbeidet og måten AaFK Fortuna har sluppet inn mål på. Mot KIL/Hemne var forsvarsspillet flere hakk opp fra tidligere og laget fremsto bunnsolide mot et tamt bortelag. Den defensive prestasjonen var glimrende, både kollektiv t og individuelt gjennom nesten hele kampen.

Dessverre glapp det på verst tenkelig tidspunkt. Det første baklengsmålet skulle absolutt ikke ha skjedd ettersom Snekvik var den eneste KIL/Hemne-spilleren som gikk på et offensivt løp inn i feltet. Da skal man ikke miste oversikten og slippe henne fri inne i 16-meteren. Forsvaret ble for passivt og uoppmerksomt.

Baklengsmål nummer to kom som en følge av trykket KIL/Hemne satt på AaFK Fortuna i en desperat jakt på poeng. Nok en lang ball endte med en tapt førsteduell, samtidig som at den andre midtstopperen ble dratt litt for langt mot duellen, og mistet markeringen på det offensive løpet man i utgangspunktet hadde kontroll på.

Karna Solskjær scoret sitt fjerde mål på fem kamper da hun satte inn 2–0, men det holdt ikke til seier. Foto: Kristian Moe

Utrolig skuffende og et skikkelig slag i trynet etter en veldig bra gjennomført kamp. Når man leder 2-0 og har fullstendig kontroll på kampen må man ende opp med tre poeng. Derfor svir det skikkelig at det endte med uavgjort og poengtap.